12/11/2020

Belgian Cats spelen EK-kwalificatiewedstrijden zonder Emma Meesseman

Het Belgische vrouwenbasketbalteam speelt in de voorronde van het EK tegen gastland Portugal. De Belgian Cats spelen zonder favoriet Emma Meesseman op donderdag 12 november om 19u.

Het gaat om de tweede ronde voor de EK-kwalificaties: tegen Portugal op 12 november en tegen Oekraïne op 14 november. De wedstrijden hebben alvast één gemeenschappelijk aspect: Emma Meesseman en Kyara Linskens  spelen niet mee. Maar bondscoach Philip Mestdagh is zeker dat de Cats ook zonder hen tweemaal kunnen winnen.

Afwezig

Meesseman en Linskens kunnen deze wedstrijden niet meespelen. Meesseman testte positief op Covid-19 toen ze, na een match met haar Russische ploeg, terugkwam naar België. Linskens liep in oktober een scheurtje op in haar meniscus en is vier maanden out. Zij zal dus tot februari 2021 niet meespelen met de Cats.

Tekst: Sarah Buyle, foto: © Belga