20/12/2020

KUNSTCAST – Jaouad Alloul: ‘Met mijn kunst wil ik mensen motiveren om hun eigen vrijheid in vraag te stellen’

Tegenwoordig begeven kunstenaar zich op glad ijs. In onze reeks Kunstcast maken we kennis met de leefwereld van Belgische artiesten en krijgen we voeling met de manier waarop ze deze barre tijden trotseren. In deze aflevering: theatermaker en zanger Jaouad Alloul.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAOUAD (@jaouadalloul)

Jaouad Alloul (35) is een artiest op vele vlakken. Hij huppelt van zijn eigen theatervoorstelling naar de muziekstudio waar hij zijn singles opneemt. Naast zijn activistische kant voor de Vlaamse LGBTQ-beweging praktiseert hij dagelijks de islamitische geloofsleer. Wij gingen  met hem op stap tussen de kleurrijke landschappen van zijn kwetsbaarheid.

Luister hieronder naar zijn verhaal:

 

Podcast en foto: © Dima Neyens en Joris Geebelen