© Louize Tielemans
05/04/2021

PODCAST – Psychiatrisch verpleegkundigen: ‘De ‘speciallekes’ blijven ons bij’

Opgenomen is een ode aan alle psychiatrisch verpleegkundigen. Een dikke merci in de vorm van een podcast. Speciaal voor zij die er elke keer staan wanneer de ander het moeilijk heeft, voor zij die proberen om achter gesloten deuren toch een huiselijke omgeving te creëren. Je komt ze tegen op een moeilijk moment en daardoor vergeet je ze wel eens te bedanken.

Pas na vijf jaar kwam ik tot het besef dat ook ik geen dankjewel had uitgesproken tegenover de
psychiatrisch verpleegkundige die mij het meeste hielp tijdens een moeilijke periode. Jammer, want ik ben haar wel heel dankbaar en dat mag ze gerust weten.

Dit keer koos ik ervoor om aan de slag te gaan met die dankbaarheid en ze om te zetten in iets tastbaars. Opgenomen schetst een beeld van hoe het is om te werken als psychiatrisch verpleegkundige. Vaak is het fijn, gezellig en vervullend. Soms is het moeilijk, overdonderend en slopend. En wanneer slopend, te slopend wordt dan kies je een ander pad.

Luister hieronder naar Opgenomen of via SoundCloud.

Deze podcast is gemaakt in het kader van de bachelorproef van Amelie Van Sichem.

Podcast en tekst: Amelie Van Sichem, foto: © Louize Tielemans