03/06/2022

Oudenaarde en de Ronde van Vlaanderen, wat is hun link met elkaar?

De hamvraag van deze reportage is: ‘Wat is de link tussen Oudenaarde en de Ronde van Vlaanderen?’. Dat onderzoekt onze 21bis-reporter Yannick Van der Weyden in de reeks Reporting The City. Oudenaarde kent al jaren een doortocht van de Ronde, maar is sinds tien jaar ook aankomstplaats. Hoe komt dit? De honderdste editie van de Ronde was de eerste met aankomstplaats in Oudenaarde. Dit werd vereeuwigd in een boek met als titel 100x de Ronde.

In dit boek heeft een van de auteurs, Geert Vandenbon, het over de link tussen Oudenaarde en de Ronde, maar ook over zijn passie voor het wielrennen. Bert Vandevyvere, een medewerker van de dienst Toerisme van de stad Oudenaarde, geeft wat meer info over de geschiedenis van de stad en de Ronde van Vlaanderen.

Kijk hieronder naar de volledige reportage:

Meer weten over Oudenaarde? Bekijk dan zeker deze longread op Readymag.

Tekst en reportage: Yannick Van der Weyden.
Foto: © Yannick Van der Weyden