12/01/2023

Scheidsrechter Simon Allcock mikt hoger dan Belgisch voetbal

Simon Allcock (20) ruilde na tien jaar als keeper bij Tempo Overijse zijn hanschoenen in voor een fluitje en werd scheidsrechter. Hij floot al een oefenmatch tussen Westerlo – Anderlecht en wil dat niveau graag doortrekken.

In de podcast Young Potentials vertelt hij hoe hij zijn opleiding als arbiter weet te combineren met zijn studie, vertelt hij hoe hij een moeilijke derby aanpakt en praat hij over zijn ambities.

Ondertussen is Simon op goede weg, recent kreeg hij een mooie promotie te pakken. Hij mag nu wedstrijden fluiten op derde amateursniveau. De eerste klasse van het Belgisch voetbal komt zo steeds dichterbij.

Luister hier naar de podcast:

Tekst: Lander Loots
Eindredactie: Robbe Truyts
Foto: © Simon Allcock