05/06/2023

Theatermakers Scarlet Tummers en Veroline Vanderbeek praten over onzekerheid in de culturele sector: ‘De subsidiecommissie wil graag verjonging en vernieuwing, maar ze geven het geld er niet voor’

Hoe krijg je als afgestudeerde acteur een job na je studie? ‘Normaal werd je vroeger uitgepikt tijdens de afstudeerproeven, maar nu is dat niet meer zo’, zegt Veroline Vanderbeek over haar periode na haar opleiding aan het Conservatorium in Antwerpen. ‘Twintig jaar geleden had ik sowieso een job gehad na mijn eindproject, maar dat is nu niet door de besparingen. Er zijn niet echt theatergroepen die jonge makers aanwerven’.

Bekijk hier de reportage over de jonge theatermakers in een onzekere culturele sector.

Reportage: Thijmen van Veen, camera en geluid: Thijmen van Veen en Gilles Buytaert
Foto: © Thijmen van Veen