05/05/2024

LIVEBLOG – Arsenal WFC neemt het op tegen Manchester City

90′ + 10′ – Afgelopen

Rebecca Welsch fluit. Het is afgelopen. Een geweldige match die eindigt met een onverwacht verlies van Manchester City. Het eindigt 2-1, Arsenal wint.

90′ + 6′ – Man City probeert het gelijk te maken

Een voorzet van Mary Fowler richting Angeldahl haalt uiteindelijk niks uit. De bal wordt gestopt door Zinsberger.

90′ + 2′ – Blackstenius maakt het 2-1!!

Stina Blackstenius kopt de bal erin en brengt Arsenal op voorsprong. De vreugde is van de gezichten van de speelsters af te lezen. De strijd om de tweede plaats is terug van start gegaan. 2-1 voor Arsenal!

90′ – We krijgen 9 minuten extra tijd

89′ – Arsenal scoort en maakt het gelijk!!

Vannuit een hoekschop valt de bal perfect voor Stina Blackstenius die hem in het doel trapt. Arsenal maakt het gelijk, de wedstrijd is nog niet gespeeld.

87′ – Kerstin Casparij verlaat het veld

Na een tweede val verlaat Casparij uiteindelijk toch het veld. Ze wordt vervangen door de Australische Alanna Kennedy.

81′ – Wissel voor Arsenal

Katie McCabe verlaat het veld, Laura Wienroither neemt haar plaats. Wienroither liep vorig jaar een zware blessure op. Ze scheurde haar kruisbanden en was 9 maanden uit. Sinds kort speelt ze terug mee.

77′ – Geweldige kans voor Caitlin Foord

Blackstenius loopt zich vrij en geeft een geweldige voorzet aan Foord. Foord schiet net naast. Ze kregen al 4 kansen, waarvan 2 op het doel. Manchester City mag niet te nonchalant gaan spelen want Arsenal zit hen op de hielen.

74′ – Dan toch een gele kaart

Leila Ouahabi begaat een fout op aanvaller Beth Mead, ze krijgt een gele kaart. Beth Mead neemt zelf de vrije trap. De bal gaat naast, hoekschop voor Arsenal.

71′ – Fout op Arsenal

‘Het lijkt alsof Jonas Eidevall gaat exploderen.’ Opnieuw een fout op Arsenal, er worden geen kaarten uitgedeeld.

65′ – Grote kans voor Beth Mead

Beth Mead is de verdediging van City voorbij maar slaagt er niet in om de bal in het net te krijgen. Keating houdt de bal tegen. Geen goal voor Arsenal, het blijft 1-0.

62′ – Driedubbele wissel voor Arsenal

Het Australische duo Steph Catley en Caitlin Foord nemen plaats op het veld en ook de Zweedse international Blackstenius komt op. Emily Fox, Kyra Cooney-Cross en Cloe Lacasse nemen plaats op de bank. Steph Catley heeft elke wedstrijd van dit seizoen gespeeld.

57′ – Wissel voor Manchester City

Laura Coombs verlaat het veld, Angeldahl neemt haar plaats in.

53′ – Beth Mead met de aanval

Beth Mead schiet maar de bal wordt tegengehouden door Keating. Net voor Arsenal opnieuw kan schieten, werkt Mary Fowler de bal weg.

50′ – Gele kaart voor Cloe Lacasse

Cloe Lacasse is te laat met haar trap tegen de bal en heeft de enkels van Kerstin Casparij mee. Casparij blijft op de grond, Lacasse krijgt een gele kaart. Aan de zijlijn warmt de bank van Manchester City op maar Casparij speelt voorlopig verder.

47′ – Mooie kans voor Arsenal

De bal valt aan de voeten van de Spaanse Laia Codina, ze schiet maar de bal gaat net naast.

46′ – Wissel voor Arsenal

We beginnen aan de tweede helft. Frida Maanum wordt ingewisseld voor Kim Little. Kim Little speelt al sinds 2017 bij Arsenal en is de vaste kapitein van het team uit Noord-Londen.

45′ + 2′ – Rust

Scheidsrechter Rebecca Welsch fluit. We gaan rusten. Manchester City gaat de rust in met 1-0 voorsprong.

45′ + 1′ – Hoekschop voor Arsenal

De hoekschop wordt genomen door Frida Maanum maar Chloe Kelly trapt hem weg naar de andere kant. De kans van Arsenal draait op niks uit.

45′ – Extra tijd

We krijgen er 2 minuten extra tijd bij!

35′ – Gele kaart voor Katie McCabe

Geen vreemde voor gele kaarten, Katie McCabe. Met een fout op Laura Coombs is ze de eerste die een kaart ontvangt deze wedstrijd. Terwijl wordt haar naam luid gezongen door de Arsenal fans.

30′ – Chloe Kelly buitenspel

Chloe Kelly gaat in de aanval en breekt zich los van de verdediging. Ze loopt buitenspel, ze is dus geen gevaar voor Arsenal.

28′ – Man City gaat in de aanval

De Australische Mary Fowler loopt recht op de goal maar kan niet schieten. Vorige week scoorde Folwer nog 2 mooie goals tegen Bristol City WFC.

22′ – Fout op Chloe Kelly

Arsenal’s Beth Mead tackelt Chloe Kelly. Vrije trap voor Manchester City. De kaarten blijven wel op zak.

17′ – Goal voor Manchester City!

Manchester City maakt het 1-0. Een trap met veel kracht achter van Lauren Hemp brengt Manchester op voorsprong. Zinsberger was te traag om de bal nog te kunnen stoppen. Het is de 9de goal die de Engelse international scoort.

13′ – Β Stevige trap van Arsenal

De Nederlandse Pelova schiet recht op het doel maar Manchester keeper Keating kan de bal stoppen. De bal kaatst terug maar ook hier kan Arsenal niks mee doen.

11′ – Hoekschop voor City

Mary Fowler neemt de corner, Leila Ouahabi kopt richting de goal maar Zinsberger heeft hem te pakken. Geen goal voor Manchester.

5′ – Een kans voor City

Leila Ouahabi trapt net naast de goal. Een redding van Arsenal keeper Zinsberger was niet nodig. Ouahabi speelt al 2 jaar bij Manchester city, daarvoor speelde ze bij FC Barcelona waar ze een vaste rol had als verdediger.

3′ – Arsenal schiet

Alessia Russo gaat in de aanval, maar krijgt te kans niet om te schieten. Het eindigt in een hoekschop voor Arsenal.

1′ – Aftrap

We beginnen eraan! De match gaat beginnen, Manchester trapt af.

15:11 – De speelsters warmen op

We zien hoe de speelster van Manchester City zich opwarmen naast het veld. Ook Arsenal maakt zich klaar voor de match. We zien Leah Williamson, kapitein van Arsenal en Engeland, die nog niet zo lang terug is van een ACL-blessure.

15:00 – Waar en wanneer?

De aftrap van de wedstrijd zal plaatsvinden om 15:15. De match wordt gespeeld in het Joie Stadium in Manchester. Dit stadium maakt deel uit van de Etihad Campus waar ook het Etihad stadium ligt.

14:49 – Chloe Kelly’s 100ste wedstrijd in het blauw

De Engelse Chloe Kelly speelt vandaag haar 100ste wedstrijd voor Manchester city. In 2020 kwam ze bij de club terecht vannuit Everton. Kelly is sindsdien een vaste waarde voor de club. Ze is nog maar de 17de speelster in de clubs geschiedenis die dit mijlpaal haalt, en de 6de speelster uit de huidige ploeg. In haar 100 wedstrijden scoorde ze maar liefst 32 keer. Slechts 5 spelers scoorden er meer. Kan ze vandaag ook de achterkant van het net vinden?

14:35 – De opstelling is bekend

Beide teams geven ons de opstelling voor de match. Bij Arsenal staat Manuela Zinsberger in de goal. De verdediging is opgebouwd uit Emily Fox, Katie McCabe, Laia Codina en Leah Williamson. Williamson is kapitein voor deze wedstrijd. Het middenveld bestaat uit Frida Maanum, de Australische Kyra Cooney-Cross en de Nederlandse Victoria Pelova. Alessia Russo, Beth Mead en Cloe Lacasse zijn Arsenal’s aanvallers voor vandaag.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Arsenal Women (@arsenalwfc)

Het team van Manchester City bestaat uit Khiara Keating in de goal, zij is slechts 19 jaar oud maar heeft er al een topseizoen opzitten met City. Verdediger Alex Greenwood leidt het team als kapitein. Ze wordt versterkt door Kerstin Casparij, Laia Aleixandri en Leila Ouahabi. In het middenveld krijgen we dan weer een samenwerking tussen Jess Park, Laura Coombs en Yui Hasegawa. De aanval ligt dan weer in de handen van Chloe Kelly, Lauren Hemp en Mary Fowler.

14:20 – Een woord van Arsenal manager Jonas Eidevall

‘Onze mentaliteit dit weekend is alleen maar om te winnen. Laten we eerlijk zijn, één punt geeft ons absoluut niets wat betreft onze positie op de ranglijst. Het enige wat ons iets kan opleveren is winnen, dus dat is ons doel en daar gaan we ons uiterste best voor doen.’ zegt Jonas Eidevall, manager van Arsenal in een persconferentie.

14:15 – Welkom bij deze liveblog

Vandaag nemen Arsenal WFC en Manchester City WFC het tegen elkaar op in een belangrijke wedstrijd. De strijd voor de titel van de Women’s Super League zet zich voort. Manchester City staat momenteel nummer 1 in het klassement met 52 punten terwijl Arsenal zich op de 3de plaats bevindt met 44 punten. Beide teams moeten nog 2 wedstrijden spelen, voor Arsenal is de beker niet meer haalbaar maar een overwinning zou het team verzekeren van een kans op een plekje in de Champions League volgend seizoen. Manchester City kan de 3 punten dan weer goed gebruiken om hun voorsprong op de nummer 2 Chelsea uit te breiden.

Een bericht gedeeld door Barclays WSL (@barclayswsl)