24/10/2019

Halloween special – zo bouw je een themafeest met maar 30 euro

Eindelijk je eigen plek, tijd voor een feestje. Maar je wil geen fortuinen uitgeven? We hear you. Daarom bedacht 21bis dit heilige zevenstappenplan zodat jij het feestje van het jaar kan organiseren. En dat onder de 30 euro.

Stap 1: bepaal je budget

Beslis voor jezelf hoeveel je wil uitgeven en zorg dat je je hieraan houdt. In dit geval is het budget 30 euro, alles inbegrepen voor maximum tien gasten. Probeer creatief te zijn en laat je niet verleiden door koopjes.

Stap 2: nodig je vrienden uit the modern way

Papieren uitnodigingen zijn charmant maar kunnen al snel je hele budget opslokken. Nodig daarom je vrienden uit via een Facebookevent. Steek voldoende tijd in de lay-out van deze pagina en verzorg ook een leuke tekst. Wil je dat je gasten zich verkleden of misschien zelf iets meebrengen? Laat dit dan duidelijk weten. 

Staat je feestje al maanden op voorhand gepland? Post dan af en toe iets ludieks om je gasten alvast op te warmen.

Stap 3: shoppen shoppen shoppen

Zonder versieringen en versnaperingen valt je feestje in het water. De hemel voor goedkope halloweenversiering? Action. Vleermuizen voor op je muur, twee valse fluffy spinnen en vijf halloweenlampionnen mogen zeker niet ontbreken. Je vindt er alles wat je nodig hebt en dat voor een paar euro’s. Voor diegene die het ecologischer willen aanpakken, biedt Flying Tiger en Hema ook heel wat mogelijkheden.

Next: eten en drinken. Hier kan je zo duur of goedkoop in gaan als je wil. Wat heb je zeker nodig? Vier flessen Sangria en een bak bier. Zorg ook voor voldoende frisdrank voor je vrienden die geen alcohol drinken. Voor de hapjes mag je zeker geen fruit (voor in de sangria), een paar zakken chips, bladerdeeg en knakworstjes vergeten (lees stap 6).

Stap 4: pluk je vuil ondergoed van de vloer

Niets zo plezant als een vriend de stuipen op het lijf jagen met een plastic spinnetje. Tot deze plots écht begint te bewegen. There goes the fun. Haal dus even een plumo boven en vervang echte spinnen door valse. Vuile sokken, onderbroeken en zakdoeken kan je ook best onder je bed schuiven. Stof kan je laten liggen, dat is gratis versiering. 

Stap 5: versier je huis

Niets moeilijk aan. Maar toch, je feest staat of breekt met de juiste versieringen. Tip van de redactie: gebruik nepkaarsen om de juiste sfeer te creëren. Veilig en goedkoop.

Stap 6: Maak je hapjes en drankjes

Tijd om de hapjes en drankjes te preppen. Om in thema te blijven serveer je je gasten mummies in een krokant lintje. Hoe begin je hieraan? Voor de mummies heb je een rol bladerdeeg en worstjes nodig. Zo maak je ze: 

  1. Verwarm je oven op 200 graden. 
  2. Snijd je bladerdeeg in reepjes (let op: zorg dat je er ongeveer 20 hebt) 
  3. Geef je mummies armen en benen door er met een mes inkepingen in te maken. 
  4. Wikkel je reepjes deeg om de worstjes. Leg ze daarna op een bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Bak de worstjes voor ongeveer 15 minuten in de oven. 
  6. Om je hapje af te maken, kan je met mosterd oogjes op de mummies maken.

Bron

Met de sangria ben je zo klaar. Drop al het fruit in een grote kom en schenk de sangria in. Laat even staan zodat de smaken mooi mengen. Leg een soeplepel klaar zodat je gasten gemakkelijk kunnen bijtanken. 

Stap 7: zet die plaat op

Bij een goed feestje horen de juiste beats. Lang leve Spotify. Hier vind je tal van playlists die je in de juiste sfeer brengen. Denk wel aan de buren, een boete voor overlast zit niet mee in het budget 😉

Lees ook: Samenwonen: haast en spoed is zelden goed

Tekst en foto: Jorien Deridder, Chloë De Greef, Flore Baeken

Verlaat je het nest? Ciao hotel mama biedt jou een houvast. Van werk zoeken tot kleine klusjes in huis. In deze rubriek lees je artikels die jou klaarstomen om op eigen benen te staan. Ciao hotel mama to the rescue!