26/10/2019

Recensie – ‘Falling Inn Love’: een cliché romcom met een twist

Een echte feelgood film in een nieuw jasje. De film speelt zich namelijk af in Nieuw-Zeeland. De titel is veelzeggend maar toch ben je getriggerd om de film te kijken.

In de film Falling Inn Love speelt Gabriela Diaz een fanatieke Amerikaanse vrouw. En raakt in korte tijd haar job kwijt en maakt het uit met haar vriend, Dean Conner. Na tal van wijntjes neemt ze het heft in eigen handen en doet ze mee met een ‘win een inn’ wedstrijd. Ze wint de wedstrijd en mag haarzelf eigenaar van de ‘Bellbird Valley Farm’ in Nieuw-Zeeland noemen. Wanneer ze aankomt, ontdekt ze dat haar droomhuis er in het echt veel minder pittoresk uitziet dan op de foto’s die ze voorgeschoteld kreeg. Er moet nog veel gebeuren om dit huis op te knappen. Maar Gabriela laat de moed niet hangen en wil de Bed & Breakfast helemaal renoveren. Haar doel is om dit nadien te verkopen en terug te keren naar waar ze vandaan komt, San Francisco. Tijdens de renovatie krijgt ze hulp van een aannemer, Jake Taylor. Wie weet, vindt ze op dit pad haar geluk terug.

De hoofdrolspelers komen elkaar vaak tegen in dit kleine stadje, Thames. Dit zorgt voor vele discussies want ze zijn allebei wat eigenwijs. Maar hoe langer ze elkaar kennen, hoe meer gelijkenissen ze vinden. Op dit moment voel je de romance al opkomen. Zoals in de meeste romantische films, botsen ze op enkele obstakels wat de romance een deuk oplevert. Wat je wel van ver ziet aankomen, is dat ze deze gaan overwinnen.

Nieuw-Zeeland, het nieuwe Hollywood

De film speelt zich af in Nieuw-Zeeland. Dit wil zeggen dat de acteurs vrij wel onbekend zijn bij het grote publiek. De rol van Jake Taylor wordt vertolkt door Adam Demos (hij speelde mee in de bekende serie Home and Away).De rol van Gabriela Diaz ging naar Christina Milian (ze speelde reeds mee in de film Bring It On: Fight To The Finish). Omdat we hen nog niet vaak op het scherm gezien hebben, speelden ze hun rol – vrij – goed. Het waren ook geen moeilijke rollen om te vertolken, dit kan mee aan de basis liggen hiervan.

De film Falling Inn Love werd geregisseerd door Roger Kumble. Zijn naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen. Hij heeft niet alleen films, maar ook series geregisseerd. De bekende films Just Friendsen The Sweetest Thing staan onder zijn naam. Zelfs de bekende Netflix serie Pretty Little Liars. In dit jaar is er besloten dat hij het vervolg op de film After mag regisseren.

De stijl van Roger Kumble is in de meeste films­ dezelfde, namelijk romantische komedies. Wat opvallend is aan deze films, is dat ze allemaal een tikkeltje anders zijn. Het einde is in grote lijnen telkens hetzelfde, maar de plot is anders. Dit zorgt ervoor dat zijn films interessant zijn om te kijken. Maar je kunt perfect voorspellen wat het einde van de film zal zijn.

Netflix & Chill

De film maakt een ongeloofwaardige start. Gabriela verhuist naar Nieuw-Zeeland en komt terecht in een klein stadje waar iedereen elkaar kent en waar ze maar al te graag roddelen. Zo maakt ze onmiddellijk een heleboel vrienden, maar ook vijanden. Ook al speelt het verhaal zich af in een pittoresk stadje, zo makkelijk maak je nooit vrienden. Op deze manier gaat de film al snel minder geloofwaardig overkomen en lijkt het eerder een sprookjesfilm, waar alles altijd goed uitdraait.

De opbouw van de film zit goed in elkaar. Bij sommige films moet je vaak op je honger blijven zitten en duurt het lang voor de film zijn hoogtepunt bereikt. Hier is dat helemaal niet het geval. In het begin krijg je genoeg informatie en er we staan niet te lang stil bij de relatiebreuk van Gabriela en Dean.

Het spijtige aan deze film is dat het einde er vingerdik op ligt. Een romantische film hoort goed af te lopen, maar het hoeft niet zo voor de hand te liggen. De titel geeft helaas ook veel weg over wat het einde zou zijn. Maar wanneer je graag een ontspannende film wil kijken en hersenloos zijn voor het komende anderhalf uur, dan is deze ideaal. Omdat de stijl luchtig is, kan je deze makkelijk op repeat zetten.

Tekst: © Femke De Bley, Foto: Van Thang, Pexels