21/12/2019

De man achter de Studio 100-decors van Samson & Gert, Spring, Akbrakodabra en zoveel meer

Jean Block heeft letterlijk de jeugdherinneringen van duizenden kinderen gemaakt. De man uit Antwerpen ontwierp en bouwde meer dan 20 jaar lang decors voor Studio 100.

Block bouwde doorheen zijn hele leven een impressionant palmares uit. Voor een groot deel van zijn professionele activiteiten maakte hij decors voor Studio 100. Het begon met de kerstshows van Samson & Gert en hieruit volgde de ene opdracht na de andere. Musicals zoals Sneeuwwitje, Pinokkio, Robin Hood, tv-series zoals Samson & Gert, Amika, Abrakodabra en Spring. Jean Block bleef altijd achter de schermen maar was het creatieve brein achter de decors van tal van nostalgische producties.

Reportage, camera en geluid: Matthias Joris, foto: ©Matthias Joris, muziek en beeldfragmenten: ©Studio 100, tekeningen: ©Jean Block