Potten en pannen
19/12/2019

De Volkskeuken van KV Mechelen: ‘Mensen leren elkaars leefwereld meer respecteren’

KV Mechelen staat bekend als een traditieclub die veel mensen bijeenbrengt. De voetbalclub uit eerste klasse wil zich dan ook graag sociaal engageren. Daarom zet KV enkele Mechelse projecten op de kaart en de Volkskeuken is daar één van.

De maand november stond voor KV Mechelen in het teken van liefdadigheid. De community-werking zat dus niet stil en de vele vrijwilligers stonden trouw op post.

Elke zondag kunnen mensen hun voeten onder tafel schuiven in het stadion van KV Mechelen voor een driegangenmenu. Het initiatief is bedoeld voor wie het financieel moeilijk heeft. Anderen krijgen ook de kans om te komen eten omdat de Volkskeuken graag verschillende bevolkingsgroepen wil samenbrengen aan tafel.

 

Beluister hier het verhaal van Carina en Anneke, twee vrijwilligsters.

Meer informatie over de Volkskeuken vind je hier.

Tekst: Zoë Mees, foto: © Timur Saglambilek