22/12/2019

Delphine leeft volgens de jaren ’50: ‘Mijn vrienden zeggen dat ze thuiskomen bij de bomma’

In het leven van de 24-jarige Delphine Vanheule uit Temse staat alles in het teken van vintage. Zelf is ze een enorme fan van de jaren ’40, ’50 en ’60. Dat vertaalt zich in haar interieur en kledingkast maar ook in haar gewoontes. Zo maakt ze nog koffie op de ouderwetse manier: met een koffiemolen en oldschool percolator.

‘Ik had zelf graag in de vorige eeuw willen leven. De vrouwen maakten zich op en de mannen waren zoveel eleganter’, vertelt Delphine. Als je haar ziet, lijkt ze uit een film te komen: haar haren zijn met krulspelden gestyled, ze draagt vintagekledij en geniet ’s avonds van een glas whisky wanneer ze Frank Sinatra luistert.

Films van vroeger deden haar fascinatie voor de jaren ’50 ontstaan. ‘De haren van Marilyn Monroe, de zijden blouses en de high waisted-broeken hebben mij overtuigd’, zegt Delphine. Zelf werkt ze in een koffiebar maar op haar vrije dagen is ze vaak op zoek naar vintageschatten. ‘Ik kan er echt van genieten om naar een stad te gaan en er tweedehands- en kringloopwinkels te bezoeken.’ Ook de sentimentele waarde van de kledij spreekt haar aan: ‘Je weet nooit welk verhaal er achter een stuk schuilt, dat maakt het bijzonder. Daarnaast ben je ook altijd uniek.’

https://www.instagram.com/p/B42yyn3hKLb/?utm_source=ig_web_copy_link

In onze reportage verzamelt de tweedehandsgoeroe haar vijf favoriete stuks. Van juwelen tot nachtjaponnen, haar beste aankopen vind je hieronder.

Tekst, reportage, camera en foto: Pauline Grossen, geluid: Matthias Joris