20/12/2019

Gentse Kaart Blanche heeft nu ook (W)RAPPING PAPER: ‘Inpakpapier met Kanye West en Cardi B onder de kerstboom’

Sassy, grappig en herkenbaar. Zo kan je het Gentse merk Kaart Blanche het beste beschrijven. De oprichters Lars en Timo waren gestart met het verkopen van oldschool wenskaarten met een humoristisch kantje. Nu breiden ze uit. Wil jij graag pakjes onder de kerstboom met booty en dollar signs? Of de hoofden van Kanye West, Cardi B en Nicki Minaj? Ook dat kan met hun nieuwste design: de (W)RAPPING paper.

Als het net een tikkeltje meer mag zijn onder de kerstboom, kan je terecht bij Kaart Blanche met hun nieuwst aanwinst: inpakpapier. Samen met de Antwerpse make-up artist Gladys Ferro ontwierpen ze (W)RAPPING PAPER. ‘Gladys kwam met het idee en omdat veel van onze kaarten verwijzen naar de popcultuur waren we meteen enthousiast’, zegt medeoprichter Lars.

Rappers onder de kerstboom
Vanaf nu kun je dus kiezen voor inpakpapier met mannelijke rappers zoals Kanye en Drake of ga je voor het vrouwelijk geweld van Nicki Minaj, Cardi B, Missy Elliot en Lil’ Kim. Maar de echte bad ass pakjes kan je ook inpakken volgens de ‘rapper lifestyle’. Denk aan uitbundig veel dollar tekens, zonnebrillen en gouden kettingen.

Wrapping paper met bekende rappers voor onder de kerstboom
Er zijn drie designs voor de (W)RAPPING paper: een rol met vrouwelijke rappers, ééntje met mannelijke rappers en een mix waarop de rapper lifestyle afgebeeld staat

Over Kaart Blanche
Alles start met het brainstormen over ideeën: ‘We kijken naar de grote thema’s in het leven, zoeken celebritiesen grappige quotes die we leuk vinden. Eens Timo en ik het idee hebben bedacht, teken ik schetsen totdat ik tevreden ben. Daarna wordt het finaal ontwerp gemaakt, scan ik het in en komt er nog een beetje fotoshop aan te pas. Wanneer het design af is, gaat het naar de drukker. Wij werken met lokale leveranciers. Zo worden de T-shirts hier om de hoek gemaakt’, vertelt Lars enthousiast.

Ondertussen bestaat Kaart Blanche ongeveer drie jaar. De start van hun verhaal is best ludiek: hun goede vriendin Valentine was single op valentijn. ‘Voor de mop hadden we een kaartje gemaakt met haar gezicht en schreven we er Happy Valentine’s day bij. Ze was zo enthousiast!’ Het was duidelijk dat het koppel hiermee verder moest. ‘Mijn mama kwam met de naam Kaart Blanche. Het is echt heerlijk om te zien hoe zij ons steunt’.

Back to offline
Maar is er in tijden van sociale media wel vraag naar wenskaartjes? ‘Vandaag zet je in no-time een korte verjaardagswens op de tijdlijn van je vrienden. Maar dat is echt onpersoonlijk.’ Daar willen de heren dus verandering in brengen. ‘We zien dat het werkt omdat we zoveel inside jokes gebruiken. Daarnaast zijn er veel woordspelingen of quotes van bekende mensen.’ Herkenbaar dus. Hun best verkochte item? De ‘shit just got real’ kaart voor ouders in spe.

https://www.instagram.com/p/BoFPNxoHKGA/?utm_source=ig_web_copy_link

Toch gaan sociale media hand in hand met wat zij doen. Ondertussen evolueert Kaart Blanche meer en meer tot een creatief bureau. Lars ontwierp de GIF’s om je Instagram Stories te pimpen. Dat deed hij al voor het Filmfestival van Gent, Telenet en de stad Oostende. Onlangs creëerde Kaart Blanche een offline campagne voor de mutualiteit CM. ‘We ontwikkelden drie kaarten over het ‘Oprecht vraagteken’ om mensen écht te vragen hoe het gaat’, zegt creatieveling Lars.

Power couple
Het koppel heeft samen al vele watertjes doorzwommen. Zo stopten ze beide met hun vaste job om verder te werken aan hun eigen merk. ‘Ik doe alle creatieve dingen en Timo houdt zich bezig met de sales, de verkooppunten en de webshop. Wij zijn echt een heel goed duo op dat vlak’.

Je kan de collecties van Lars en Timo in verschillende winkels kopen. ‘We hebben zo’n 70-tal verkooppunten doorheen België. Maar nu breiden we ook uit naar het buitenland.’ Hun grote droom? ‘Ooit in een design winkel in New York liggen. Dat zou echt gek zijn’, zegt Lars enthousiast. Ook met de webshop draait het goed. Mensen kunnen er zelf special requests doen. Lars ontwerpt dan een persoonlijk kaartje.

 

 

In Mechelen kan je bij ‘My ex boyfriend’ in de Onze-Lieve-Vrouwestraat terecht voor een kaartje van Kaart Blanche. Het duo heeft ook een webshop. Voor meer info kan je terecht op de website van Kaart Blanche.

Tekst en foto’s: Pauline Grossen