De Dag Van Het Woord
29/12/2019

Hoe de kerk van een wekelijkse toevlucht naar een uitzonderlijk bezoek ging

Zondag 1 december was het de start van het liturgische jaar. Om dit in te leiden organiseerde Luc Devisscher ‘De Dag Van Het Woord’ in de basiliek van Hanswijk in Mechelen. Verschillende sprekers, waaronder regisseur en acteur Luk De Koninck, kwamen hoogtepunten uit het evangelie van Mattheüs voorlezen. De voorleesmomenten werden afgewisseld met prachtige muzikale intermezzo’s om de rustige sfeer te behouden.

Elk dorp heeft een kerk en bijna iedereen heeft wel al eens een kerk bezocht. Maar toch is het geen gewoonte meer voor mensen om elke zondag naar de mis te gaan zoals vroeger. Luc Devisscher, Martine De Raedemaeker, Koen Herreman en Kristel De Meulder vertellen hoe zij staan tegenover het geloof, de kerk en jongeren en het geloof.

Tekst en reportage: Sennah Van Camp

Foto: ©Sennah Van Camp