26/12/2019

Kerstmis is voorbij, maar dankzij circus Ronaldo kan je nog even nagenieten

Kerst is helaas al gedaan, maar je kan nog steeds genieten van de kerstsfeer dankzij circus Ronaldo. Zij hebben een voorstelling waarbij je volledig ondergedompeld wordt in de sferen van Kerstmis.

Pepijn (21) is de zoon van de familie en is opgegroeid in het circusleven. Hij heeft eerst zijn school afgemaakt, maar toch gekozen voor het circus. Pepijn kon zichzelf niet meer wegdenken vanuit de spotlights.

Naar het circus gaan is voor velen een heel nostalgisch gebeuren en hier hangen hele leuke herinneringen aan vast die mensen maar al te graag oprakelen. ‘Elke circusfamilie is anders en brengt het verhaal op een andere manier. Wij zijn anders omdat wij op zoek gaan naar het unieke.’

Anders dan andere circussen

Danny (50), papa van Pepijn is de bedenker van de De Wonderlijke Kerst. ‘Mijn papa wou al enkele jaren een kerstvoorstelling maken. Wij zijn een hele gezellige familie en houden enorm van de kerstsfeer. Al die gezelligheid en romantiek. Zo is deze voorstelling begonnen zo’n vijf jaar geleden. Geen enkel jaar is dit hetzelfde. Ik heb nog een kleinere zus en broer en die groeien elk jaar en dus ook hun talent.’

Bij een kerstfeest denk je meteen aan rendieren of huisdieren. Bij De Wonderlijke Kerst speelt Martha mee. Een kalkoen. SPOILER ALERT: deze wordt niet opgegeten (oef), maar ze heeft wel een heel unieke rol. ‘Wij zijn tegen dieren in het circus. Je weet nooit hoe deze dieren behandeld worden, maar dat zal niet 100% juist zijn.’

Familie is the key

Het zou geen circus zijn zonder leuke acts en deze staan volledig in het thema. Goochelen met flessen wijn of borden. Zowel jong en oud hebben coole acts. Het publiek aan het lachen brengen, kunnen ze ook goed.

Niet alleen familieleden doen mee in het circus. ‘Er zijn mensen die bij ons langskomen en deel van ons circus willen zijn. Dat vinden wij geweldig! Wij zien deze mensen dan ook niet als buitenstaanders, maar ze zijn echt familie geworden. Als je doet wat je graag doet, haal je hier voldoening uit.’

De voorstelling loopt van 13 december tot en met 29 december in het Cultuurhuis de Warande in Turnhout. Klik hier voor meer informatie.

Tekst: Femke De Bley, foto: © Circus Ronaldo