KV Mechelen
11/12/2019

KV Mechelen bestaat 115 jaar: ‘Toen hadden we ook al goede supporters’

Malinwa blaast 115 kaarsjes uit en dat vieren alle spelers en supporters. Bekerfinales, promoties en andere belangrijke momenten passeren de revue. Vijf iconen hoor je hier aan het woord.

Geert Deferm speelde eerst tussen 1983 en 1985 voor de Geel-Rode club. Daarna speelde hij een seizoen voor Antwerp. Vanaf 1986 voegde hij zich terug bij KV Mechelen en speelde daar tot 1994. Hij koos voor een memorabele periode in zijn carrière. in die periode speelde Malinwa de finale van de Europacup tegen Ajax in Straatsburg. Ze wonnen deze finale en trokken met de trofee terug naar Mechelen.

 

Toen we Kamiel Van Damme overvielen met deze vraag kon hij eerst niet goed kiezen. Hij koos de bekerfinale in het seizoen 1966-1967. hij speelde maar liefst 13 jaar voor geel-rood. In 1961 begon hij te voetballen voor KV. Dit deed hij non-stop tot in 1974, toen verliet hij de club. Maar dit was niet voor lang. 7 jaar later keerde hij terug naar Mechelen en dit keer als trainer.

 

Vorig seizoen promoveerde KV Mechelen van 1B naar 1A. Dit moment zullen de supporters nooit vergeten. Mark Talbut koos ook voor een kampioenschap in tweede klasse. hij verdedigde de geel-rode kleuren tot in 1985.

Tom Caluwé is nu de assistent-trainer bij KV Mechelen. Toen hij speler was beleefde hij ook enkele mooie momenten.

De laatste speler is er eentje van een recentere generatie. Björn Vleminckx speelde van 2006 tot 2009 voor Malinwa. Hij vond het speciaal om te spelen voor meer dan 20 000 juichende supporters in het Heizelstadion tegen KRC Genk, ook al zijn ze deze wedstrijd verloren.

 

Tickets voor de komende matchen zijn hier verkrijgbaar.

Tekst: Zoë Mees, Foto: ©Zoë Mees