18/12/2019

L’EEF VOOR LEVEN: warme kleding voor De Warmste Week

Multibrandstore L’eef in Mechelen organiseert haar eigen actie voor De Warmste Week genaamd L’eef Voor Leven. Eigenares Evelyne Van Landegem verkoopt haar eigen collectie zelfontworpen truien, sjaals en mutsen voor het goede doel.

De Warmste Week, een initiatief van Studio Brussel, is van start gegaan. Ze begint op 18 december en eindigt met een slotshow op Kerstavond, 24 december. De maand voorafgaand aan De Warmste Week kan je door middel van verschillende acties geld helpen inzamelen voor goede doelen.

Hier doet Evelyne van L’eef al voor het tweede jaar op rij aan mee. Dit jaar ontwierp ze haar eigen collectie. Samen met een Belgische breifabriek, die gevestigd is in Sint-Niklaas, werden alle stuks ontworpen en gemaakt. ‘In alle stukken zit alpacawol, zodat ze erg warm zijn voor de winter die eraan komt. We vonden het leuk om daar iets mee te doen. We verkopen de stukken aan iets lagere prijzen dan waarvoor je ze normaal in de winkel zou kunnen kopen’, zegt Evelyne. ‘We hebben voor die bepaalde kleuren gekozen: roze, grijs, donkerblauw en roest zodat die allemaal bij elkaar passen en samengedragen kunnen worden. We hebben bewust gekozen voor meer neutrale kleuren zodat het voor een iets ruimer publiek draagbaar is. Het kan zowel voor jong als voor oud. Zelfs mijn bomma draagt het. Zij staat ook mee op de campagnefoto’s.’ Zoveel mogelijk mensen aanspreken is de bedoeling, zeker omdat het voor een goed doel is.

De opbrengst van de verkoop van haar eigen collectie gaat naar de vzw CRIG-fonds, zijnde het ‘Cancer Research Institute Ghent’. Zij brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen om sneller en efficiënter impactvol kankeronderzoek te doen. ‘Ik wou sowieso graag geld inzamelen voor kankeronderzoek, omdat me dat nauw aan het hart ligt. In mijn dichte familie ben ik daarmee geconfronteerd’, zegt Evelyne. Om deze reden begon Evelyne twee jaar geleden haar winkel. Hiervoor was ze advocate, maar ze waagde toch de sprong om een eigen winkel te openen omdat ze besefte dat het leven heel kort is en je maar één keer leeft. ‘De reden dat ik Gent verkies is omdat de professor die mijn papa geholpen heeft daar zit. Het kadert in heel het verhaal van de winkel, daarom wil ik proberen mijn steentje bij te dragen. Het is heel anders dan zomaar geld storten op een rekening. Je kan wel ergens kousen of koekjes kopen voor een goed doel, maar als je zelf iets kan maken en organiseren is dat toch anders. De kledingstukken hebben ook ons eigen label erin, dus dat is heel leuk. Ik ben er blij mee’, zegt ze.

Bij L’eef kregen ze al heel wat goede reacties op hun actie voor de Warmste Week. ‘Het mooie is dat je daardoor in het echt closer contact kan hebben met je klanten. Als je dan je verhaal vertelt dan komen er bij mensen soms ook verhalen naar boven. Soms gebeurt het dat klanten bijna beginnen wenen bij mij aan de toog. Het is dan ook een goed doel dat veel mensen aanspreekt’, besluit Evelyne.

Wie zelf ook een stuk uit de collectie wil kopen en vzw CRIG-fonds, ‘Cancer Research Institute Ghent’ wil steunen voor de Warmste Week, kan terecht bij L’eef in Mechelen of op hun online webshop.