30/12/2019

Milo Meskens (24) over zijn tweede plaat: ‘Er zal nu meer te horen zijn dat ik ook een gitarist ben’

Milo Meskens (24), bekend van zijn hit single ‘Ordinary’ samen met Regi, werkt volop aan zijn tweede plaat. De Belgische singer-songwriter’s debuutalbum Contrast bestond maar liefst uit 6 singles die de top 40 hitlijst haalden. Iets om trots op te zijn maar dat zorgt er ook voor dat de lat hoog ligt. 

Alles begon voor Meskens in 2015 door zijn deelname aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In 2016 lanceerde hij het nummer ‘Here With Me’. Het grote publiek maakte kennis met hem en de rest is geschiedenis. Toch is hij dankbaar voor alles dat hem sindsdien overkomen is. ‘Het is een waanzinnige rit geweest. Het was heel onverwacht. Ik heb mijn eerste single zelf op een cd’tje gedrukt en naar de radio gebracht. Ik had geen team achter mij, er was geen plan.’ 

‘Niemand had kunnen voorspellen dat het zo goed ging gaan.’

Het succes gaat zo ver dat Milo Meskens voor de derde keer op rij genomineerd is voor een Music Industry Award. De awardshow voor de Vlaamse muziekprijzen vindt plaats op 6 februari in Paleis 12. ‘Het is super cool om genomineerd te zijn. Al heb ik nog niet gewonnen, ik ben er ieder jaar wel bij. Het is een prestige om een beeldje mee naar huis te mogen nemen. Als het dit keer gebeurt, dan gaat het des te mooier zijn.’ 

https://www.instagram.com/p/B5cknfFl0tB/?utm_source=ig_web_copy_link

Aan Contrast heeft de singer-songwriter vijf jaar gewerkt. Het proces ging nu vlotter omdat hij als persoon gegroeid is. ‘Ik durfde nu meer mijn eigen ding te doen. Zo zal er meer te horen zijn dat ik ook een gitarist ben. Ik ben beginnen schrijven zodra de opnames voor Contrast klaar waren. Er was veel materiaal om over te schrijven. Ik ben nog nooit zo diep gegaan in een plaat. Wat er ook mee gaat gebeuren, ik ga er altijd trots op zijn.’

‘Ik heb al een mooi parcours afgelegd. Ik heb er alles uitgehaald en kan op geen enkele manier harder werken aan deze plaat.’

Dat mooie parcours zorgt voor verwachtingen en dat doet iets met hem. ‘Het album komt sowieso in 2020 uit. Sommige nummers zijn bijna twee jaar oud. Ik voel dat er veel druk op ligt. Normaal kan ik hier goed mee om. Als mijn tweede plaat het niet goed zou doen, dan ga ik kwaad zijn op mezelf. Dat maakt het moeilijker om het los te laten. Al heb ik goesting om nieuwe muziek te delen met de wereld. Degene die fan waren van het eerste album, zullen ook fan zijn van het tweede. En ik hoop dat er nog fans bijkomen.’

Over fans gesproken. Milo Meskens toont op sociale media graag eens een blik achter de schermen. Hij deelt fragmenten van nieuwe muziek en polst naar de mening van zijn volgers. ‘Het mooie aan sociale media is dat je een directe connectie hebt met je publiek. Dat geeft mogelijkheden. Van de feedback die ik krijg, voer ik aanpassingen door in de studio. Voor mij werkt dit goed en dat komt doordat ik een nauwe band heb met mijn fans. Over sociale media mag niet te veel worden nagedacht. Ik uit er mijn humoristische kant. De zware emoties vinden een plaats in mijn muziek.’ 

https://www.instagram.com/p/B3AMV-NIAw6/

Doen wat je graag doet is de drijfveer van Milo Meskens. ‘Als er één ding is dat ik mensen kan meegeven dan is het om dat te doen wat je echt gelukkig maakt. Iedereen moet werken, dat is de realiteit. You can’t buy happiness en dat is super cliché maar echt waar.’ 

Naast werken aan zijn tweede plaat, maakt de zanger nog tijd om te dromen. ‘De rest van mijn leven muziek maken is mijn allergrootste droom. Er is niets in de wereld dat mij zo gelukkig maakt. Als dat ooit wegvalt, ga ik een heel ongelukkig persoon zijn.’

Tekst: Sofie Kerremans, Foto © Timmy Haubrechts