21/12/2019

Pleeggezin voor kittens van Dierenbescherming Mechelen: ‘Je krijgt enorm veel liefde van die beestjes’

MECHELEN – De Dierenbescherming van Mechelen doet zijn best om vele hulpeloze huisdieren te helpen aan een nieuw baasje. Zo hebben ze een pleeggezinprogramma om kittens te socialiseren voordat je ze kan adopteren. Kelly Vermeylen was in 2016 het eerste kitten pleeggezin van Mechelen. 

Kelly Vermeylen besliste in 2013 al dat ze graag haar vrije tijd en vrije ruimte wou gebruiken om kittens te helpen. Toen woonde Kelly net alleen. Ondertussen is Kelly bewust ongehuwde moeder van een dochter van 20 maanden. Ze heeft een job en een bijverdienste als dierenoppasser. De overige tijd spendeert ze aan de kittens die ze opvangt.

‘Deze komen van bij een dierenarts en die heeft ze niet eens verzorgd, Ze hadden de kattenziekte.’ © Kelly Vermeylen

Dit jaar alleen heeft ze 19 nestjes opgevangen. Sinds de nieuwe regel van minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) (alle nieuwe katten moeten gechipt en onvruchtbaar gemaakt worden) merkt ze op dat er meer zwangere poezen en/of kittens gevonden worden.

Beluister hier Kelly haar verhaal

De Dierenbescherming van Mechelen kan alle hulp gebruiken. More for life koos Dierenbescherming Mechelen als goede doel maar extra’s zijn altijd welkom. Gelddonaties of goederen donaties en vrijwilligers; dus ook pleeggezinnen. Via hun website kan je je aanbieden. Iedereen kan dit doen, je betaalt zelf enkel je verplaatsingskosten van en naar de dierenbescherming.

 

En onthoud #adoptdontshop

Tekst & reportage: Robin Van Vaek, foto’s: © Kelly Vermeylen