13/12/2019

Podcast Generatie Z: ‘Generation bakske?’

Sinds de opkomst van Facebook, Twitter en Instagram is sociale media moeilijk weg te denken uit het dagdagelijkse leven van jongeren. We hebben het gevoel dat we alle nieuwtjes op de voet moeten volgen.  Daarnaast worden jongeren meer en meer influencers. Zo zal je lelijke of onnozele foto’s zelden op een Instagram-account terugvinden.

Dat sociale media een invloed heeft op het zelfbeeld van jongeren, is niets nieuw. Hoe opgroeiende jongeren tegenwoordig met sociale media omgaan, is dat wel. Maar zijn deze ontwikkelingen allemaal zo onschuldig als ze uitschijnen? En wat is de impact van sociale media op het zelfbeeld van jongeren?

Beluister hier de minipodcast over de invloed van sociale media op het zelfbeeld van jongeren.

 

Tekst en podcast: Helena Verlinden, foto: Christiane Meertens