'Begrip en compassie hoort toch wel bij Generatie Z' Foto: ©Zoë Mees
21/12/2019

Podcast Generatie Z: ‘Weg met de ‘sksksks!’

In elke generatie zijn er wel trends en hypes die aanslaan, maar die worden niet door iedereen even geapprecieerd. In Generatie Z, met de geboortejaar tussen 1990 en 2015, vallen ook de VSCO-girls. 21bis- Reporter Youcef ergert zich aan deze trend en weet niet of hij hiermee geassocieerd wil worden.

VSCO-girls zijn (voornamelijk) meisjes die op een bepaalde manier spreken, bewust zijn van het milieu en modetrends. Jonge meisjes kijken er naar op en willen alles nadoen en hebben wat zij hebben. Het NOS jeugdjournaal heeft daar zelfs een reportage over gemaakt…

Of Youcef zich thuisvoelt in Generatie Z, hoor je in zijn minipodcast:

Tekst en podcast: Youcef Kerboua, foto: ©Zoë Mees