27/12/2019

Lommelse organisatie Ziel voor Vinyl: ‘Je begint in contact te komen met vinylplaten en krijgt die microbe voor vinyl te pakken’

De Lommelse organisatie Ziel Voor Vinyl verkoopt 2dehands vinylplaten. Twee keer per jaar organiseren ze een lokale platenbeurs. Het doel? Hun passie voor vinylplaten delen met anderen en de platen zelf een nieuw leven inblazen.

Vinyl heeft duidelijk een unieke plaats in het hart van de organisatoren van Ziel Voor Vinyl. De prioriteit ligt bij het in leven houden van platen, waarbij de opbrengst van de platenbeurzen voor de volle 100 procent bij een goed doel belandt. Naast deze platenbeurzen verkopen ze tote bags, organiseren ze jaarlijks een muziekquiz en ook nog enkele andere evenementen ten voordele van De Warmste Week. Bij de vorige editie zamelden ze met deze acties meer dan 700 euro bij elkaar. Mannen met een hart van goud, maar vooral ook een ziel voor vinyl.

‘Ziel Voor Vinyl’ verkoopt ook kledij en tote bags voor de Warmste Week. ©Ziel Voor Vinyl

Voor meer informatie over Ziel Voor Vinyl kan je terecht op hun Facebookpagina.

Tekst en reportage: Maxim Gabriels, foto: ©Ziel Voor Vinyl