02/01/2020

21Back: een terugblik naar W817 en een blik op de carrière van de acteurs

Wacht eens even! Zat jij vroeger ook aan de televisie gekluisterd wanneer het weer tijd was voor W817? Wil je weten hoe het programma ontstaan is en wat de acteurs nu doen? 

W817 is eigenlijk op een heel gekke manier ontstaan. De scenarist van deze iconische serie was Bram Renders en mede dankzij hem is dit zo’n succes geworden. Een leuk idee voor een bachelorproef is niet zo makkelijk, daar kunnen studenten van meespreken. Maar ook Bram moest met een idee komen in zijn laatste jaar op RITCS. ‘Als student is het makkelijk om over iets te schrijven dat je kent.’ Hij spitte het studentenleven volledig uit en zo was W817 geboren.

Bram schrijft vandaag nog allemaal scenario’s. Hij zit mee in het team van de populaire dramareeks WTFock. Het scenario van de beroemde film Patser heeft hij geschreven. Hij zit totaal niet stil en heeft nog een heel drukke agenda.

Jenne Decleir

Jenne Decleir plofte als eerste in onze zetel. Hij staat momenteel wat minder in de schijnwerpers. Hij speelt dan weer veel theater en toneel dus hij is niet helemaal van de aardbodem verdwenen. Na zijn rol in W817 mocht hij nog enkele kleine rolletjes spelen. Zingen is een grote passie van hem, hij heeft een aantal liedjes uitgebracht op zijn youtubekanaal. Via deze weg kan je niet alleen zijn zangtalent zien, maar ook enkele theaterstukken.

Govert Deploige

Govert Deploige aka Steve was de volgende gast in ons studioprogramma. Sinds zijn deelname in W817 is hij nog niet van het grote scherm verdwenen. Misschien zien we zijn gezicht niet onmiddellijk op tv, maar hij spreekt wel de stem in van de super-schattige-grappige sneeuwman Olaf in de film Frozen. Met dubbing houdt hij zich het meeste bezig. Hij houdt erg veel van paarden en is ondertussen getrouwd met Britt van der Borght, Zoë uit W817.

https://www.instagram.com/p/B6JIZZZA95Q/?utm_source=ig_web_copy_link

De andere cast-leden konden helaas niet aanwezig zijn tijdens ons programma, maar ook zij zaten niet stil.

Britt van der Borght

Britt van der Borght mocht de rol van Zoë spelen in W817. Het leek dat ze de acteermicroben te pakken had want ze speelde in veel programma’s mee. Helaas kreeg zij geen grote rol meer voor televisie. Twee jaar geleden stond ze wel nog even op de planken in het theaterstuk La La Land. Govert en zij hebben twee schatten van kinderen. Ze heeft nog een dochtertje uit een vorige relatie. Thuis zal het nooit stil zijn.

Danny Timmermans

Danny Timmermans aka Tom heeft zijn bekendheid nog aan een ander programma te denken, namelijk Smos. De meeste millennials moeten dit programma kennen, weer een heel nostalgisch programma waar we graag nog eens een aflevering van willen zien. Daarna heeft hij een paar theaterstukken geregisseerd en is getrouwd met Machteld Timmermans. Zij vertolkte Ellen in W817 en in de serie mochten zij ook een koppel vormen. Wie weet is hun liefde hier voor elkaar gegroeid.

Kadèr Gürbüz

Kadèr Gürbüz vertolkte Birgit en speelt nu mee in de soapserie Thuis. Hier vertolkt ze de rol van Karin Baert, een advocate. Dit doet ze al bijna 10 jaar , daarmee dat ze verder niet veel te zien is. In Gent West wist zij vorig jaar een hoofdrol te strikken. Ze heeft ook meegespeeld Familie, maar dat is alweer enkele jaren geleden.

https://www.instagram.com/p/B02g_bPFZ0x/?utm_source=ig_web_copy_link

Aron Wade

Aron Wade speelde Akke, met de aanstekelijke lach. Na W817 is hij het wat rustiger aan gaan doen. Hij was niet meer te zien op televisie, buiten een kleine rol in Thuis. Hij stond liever op de planken. Schrijven is zijn nieuwe passie geworden. De boeken Pan en Eerlijk met mezelf heeft hij geschreven.

Aagje Dom

Aagje Dom aka Jasmijn heeft nog een paar keer geacteerd maar dat bleek toch niet haar roeping te zijn. Een aantal jaar geleden wou ze een studie bijdoen en koos voor logopedie. Hier smeet ze zich volledig in. Ondertussen heeft ze haar eigen praktijk uit de grond gestampt. Een aangename stem dat heeft ze wel en leent deze soms uit aan filmfiguren. Zo sprak ze al verschillende stemmetjes in. Sinds enkele maanden geeft zij musicallessen aan kinderen.

Studioprogramma

Twee jaar geleden was er een memorabel moment, Throwback Thursday, voor alle fans van Spring, W817, Junior Eurosong en Samson & Gert. Hier zakten heel veel fans naar toe. Eindelijk nog eens luidkeels meezingen met de hits van vroeger zonder dat je jou moet schamen. Dankzij deze fans was Throwback Thursday een enorm groot succes.

Dus was het voor ons niet moeilijk om een fan van W817 te vinden. Er boden zich tientallen mensen aan. Deze kans mochten we niet laten liggen, dus nodigden we direct de grootste fan uit voor ons studioprogramma. Wie wist er meer over het programma? De acteurs of de fan?

Heb jij de uitzending helaas gemist? Geen nood, want je kan het gewoon volledig opnieuw bekijken.

Tekst: Femke De Bley, foto: © Julie Driessen