02/01/2020

21Back: wat je nog niet wist over Spring

Wanneer de millennials terugblikken naar vroeger denken ze vaak terug aan Spring. Hoe zij nog altijd de liedjes luidkeels meezingen is het bewijs dat dit een écht succes was. Wat zijn nu eigenlijk de facts & figures van dit nostalgische programma?

Spring leeft nu eenmaal onder de studenten. Niemand had kunnen denken dat het zo’n groot succes zou zijn. Liefst 6 seizoenen, 390 aflevering en 4.290 minuten werd de televisie in beslag genomen door kinderen. Ze wouden op hun eigen benen staan en nu dat zo is, kennen ze nog altijd de liedjes vanbuiten.

De acteurs hadden soms ook inbreng op de verhaallijnen. Herman Boets aka Roger Van Asten speelde politieagent en was papa van Katrijn, maar hij had nog een dochter waar hij niks van af wist, Emma. Zij stond ineens voor zijn deur en hij schrok gigantisch. Deze verhaallijn was gebaseerd op een idee van Herman.

Wist je dat de kijkcijfers alleen maar bleven stijgen? De laatste opname gebeurde in 2008, maar het programma werd in 2010 nog altijd uitgezonden. In dit jaar keken er het meeste mensen naar Spring. Dan waren het niet alleen millennials die keken, maar ook de jongere generatie.

Wanneer je vroeger naar het programma keek, wou je maar al te graag de dansstudio vinden in de hoop de prima ballerina’s tegen te komen. Helaas was dit allemaal niet echt en de oprit van de danszaal en de bar zijn gewoon aan het gebouw van Studio 100 in Schelle.

Uiteraard zijn er ook veel acteurs die meegewerkt hebben. 26 hoofdrollen waren verdeeld en 25 nevenrollen. Ook meer dan 100 gastrollen.

Studioprogramma

Wil je graag nog wat meer feitjes weten? Kijk dan naar ons studioprogramma. We hadden enkele leuke acteurs bij ons in de studio die maar al te graag wat meer vertelden over Spring.

Tekst: Femke De Bley, foto: © Leen Van De Sande