listen2020
05/01/2020

Bonkende beats in Brussel

Ook dit jaar brengt Listen! Festival het beste van psychedelische techno tot acid house. Het Brusselse festival heeft reeds vier succesvolle edities achter de rug en ziet het ook dit jaar weer groots. ‘Het originele doel van Listen! Festival is er om elke Brusselaar van welke achtergrond ook,  te verenigen onder een groove. Het wil Brussel een plaats geven als belangrijke speler binnen het Europese nachtleven.’ vertelde Lefto.

De optredens, die over vijf dagen plaats vinden, worden in de mooiste locaties van de hoofdstad gehouden. Zo stelt Halles Saint-Géry, het Planetarium, Buda BXL, C12, Les Brigittines, La Cabane, de VK, de Fuse en nog veel andere top locaties hun deuren open. Volgens Lefto is Listen! een Brussels experiment die niet wacht tot de stadsleiders in gang schieten om onze hoofdstad haar echte identiteit te tonen. ‘Brussel is een stad van eenheid en diversiteit.’ Naast het beste uit de Belgische scene trekt het festival weer enkele topnamen aan uit het buitenland. Zes namen die je vanaf 25 maart tot 29 maart zeker moet zien:

AliA Le Motel

Vrijdag 27 maart in C12

De Leuvense dj AliA, die nog maar net twintig jaar oud is, verovert nu al de Europese clubscene. Met haar soulvolle elektronische muziek krijgt ze telkens weer een volle zaal mee. Afgelopen jaar speelde dit Leuvense talent op het Worldwide Festival, ADE en Red Light Radio in Amsterdam. Ze vergat onze hoofdstad niet en speelde enkele sets in de Fuse en C12. Dit jaar staat ze backtoback met de veelzijdige Brusselse dj, Le Motel. Hij zorgt voor een mix van etnische klanken, hiphop en jazz.

Crapulax (live)

Vrijdag 27 maart in Buda BXL

De Brusselse rapper Crapulax is sinds 1997 actief betrokken bij het creëren van een hiphopscene in onze hoofdstad. Met het hiphopcollectief Le Bunker laten ze hun horen op elke compilatie die telt. In 2017 volgde het langverwachte vervolg op zijn plaat ‘Le Bourgmestre’ en met ‘Le Bourgmestre vol 2’ liet hij weer eens zien wat hij in zijn marge heeft. In hetzelfde jaar deelde hij een nummer met de Koning van de Brusselse rap, Zwangere Guy.

Gilles Peterson MC General Rubbish

Vrijdag 27 maart in Buda BXL

Gilles Peterson is misschien wel de bekendste radiopresentator binnen de muziekwereld. Naast dj en platenverzamelaar is hij de oprichter van het online radiostation Worldwide FM en Brownswood Recordings. Elke zaterdag speelt Peterson een set op BBC Radio 6 Music. Zijn programma is een van de meest beluisterde shows van de omroep. Samen met MC General Rubbish, pseudoniem voor Earl Zinger, zorgen ze voor een mix van elektronische muziek, wereldmuziek, jazz en hiphop.

Miss Jay

Zaterdag 28 maart in Buda BXL

De Nederlandse dj Miss Jay brengt breezy elektro, house en een waaier aan verschillende stijlen een verfrissende mix. Ze is de resident dj in Club Oost in Groningen en Griessmuehle in Berlijn.

Orpheu The Wizard

Zaterdag 28 maart in Buda BXL

https://soundcloud.com/orpheuthewizard/sets/red-light-radio-music-for

Deze vaste waarde in de Amsterdamse muziekscene is de medeoprichter van Red Light Radio. Met zijn brede muziekkennis en passie voor het vak draait hij verrassende en onconventionele sets. Hij legt een bepaalde plaat op met een bepaald genre en heeft geen schrik om erna een andere plaat met een enorm verschillend genre op te leggen. Bij Orpheu The Wizard geldt de bekende leuze: verwacht het onverwachte.

Vrijdag 27 maart in Buda BXL

De kans is enorm groot dat je al eens een nummer gehoord hebt, dat door deze muzikale duizendpoot geproduceerd is. Deze Californische rapper is één van de productiefste in het genre. Naast samenwerkingen met Dilated People of Cypress Hill, produceerde hij nummers voor Anderson Paak, Schoolboy Q, Kendrick Lamar, Mac Miller en zo kunnen we nog even doorgaan. Naast rapper en producer is hij een zeer getalenteerde dj. Zo ging hij mee op tour met Eminem en Action Bronson om hen van beats te voorzien.

Tickets zijn nog steeds beschikbaar via www.listenfestival.be

Tekst: Florian Decoster

Foto: © Listen!Festival