14/01/2020

Coffice zet deuren open voor blokkende studenten

MECHELEN – Deze maand kan je bij koffiebar en ondernemerscentrum Coffice in Mechelen terecht om er te blokken in alle rust en stilte. De co-workingruimte op de eerste verdieping dient tijdens januari als ‘bib, maar beter’. 

Lennard Hens (23) startte Coffice nog maar zeven maanden geleden en heeft al een groot succes gekend. De zaak is een concept waar de Mechelaar nog geen kennis mee gemaakt had. ‘Het is eigenlijk een combinatie van twee dingen. Enerzijds is er beneden de koffiebar, die veel verder gaat dan een gewone koffiebar. Je kan er ook terecht voor ontbijt, lunch en after-work. We hebben onlangs nog de prijs voor Beste Ontbijt van Mechelen in ontvangst mogen nemen. Die kant combineren we met de bovenliggende verdiepen. Dat is het professionele gegeven aan de zaak. Je kan er in de meeting rooms vergaderen of events en workshops organiseren in de eventruimte op het zolderverdiep. Je kan hier ook gewoon komen werken in de co-working ruimtes en aparte kantoren. Dat werk gedeelte gaan we vanaf februari een boost geven en in gang steken’, zegt Lennard. Coffice combineert dus twee dingen waarbij één overkoepelend gegeven samenkomt. Dat is werk en ontspanning bij elkaar gaan klutsen om zo veel aangenamer en productiever te kunnen werken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coffice Mechelen (@cofficemechelen) op

Co-workingruimte als blokruimte
Het concept werkte zo goed dat Lennard zijn gedachtenmolen weer aan het draaien ging en hij op het idee kwam om zijn ruimtes open te stellen aan de blokkende studenten deze maand. ‘De co-working ruimte die we hier hebben is echt prachtig en wordt nog maar minimaal benut momenteel. Zo ben ik beginnen nadenken. De blokperiode kwam eraan en ik wist dat studenten meer en meer opzoek zijn naar alternatieven voor thuis te studeren. Ik wou iets proberen aanbieden dat van studeren een ervaring kan maken. Het idee is dat de studenten hier welkom zijn om een hele dag gratis te studeren op voorwaarde dat ze de dag goed beginnen met een ontbijtje beneden in de bar, de belangrijkste maaltijd van de dag.’

De co-workingruimte bij Coffice © bynouchka

Goed ontbijt voor productiviteit
Het is nog maar de eerste week van de blok en toch heeft het concept al succes gehad. Er is nog niet heel veel reclame voor gemaakt, maar het is redelijk snel aangeslagen en het wordt verder verteld onder de studenten. ‘Het is fijn om ze hier elke dag weer te zien zitten. De bedoeling is ook om te zijn zoals een “bib, maar meer” en de studenten niet alleen een stoel en tafel te geven. We willen ze goed ontvangen en ondersteunen met een goede koffie.’

Wie zelf wil gaan blokken in de mooie ruimtes van Coffice kan er van maandag tot en met zaterdag van 08:00 – 20:00 en zondag van 09:00 – 14:00 terecht voor een ontbijtje, koffie en een productieve namiddag.

Tekst: Nathalie Van Hauwe
Beeld: Nathalie Van Hauwe & © bynouchka