02/01/2020

Hoe een Italiaanse familie kerst viert

Tijdens Kerstmis verzamelt de familie de Buzzaccarini zich in Vicenza, een stad ten noordoosten van Italië. Samen vieren zij kerst op hun eigen manier.

Elk jaar vieren miljarden mensen op de wereld Kerstmis. Kerstgebruiken verschillen sterk van land tot land en ook binnen eenzelfde cultuur verschillen de gewoontes van familie tot familie. In Italiaanse families wordt Natale gewoonlijk uitgebreid gevierd. De straten worden prachtig versierd en de kerken lopen vol. Kinderen wachten vol spanning op de komst van Babbo Natale en de Panettone (een typisch Italiaans kerstgebak) wordt in huis gehaald.

Benieuwd naar hoe zo’n Italiaans kerstfeest er precies aan toegaat? In onderstaande video ontdek je hoe een Italiaanse familie kerst viert en beleeft. De familie de Buzzaccarini kent zijn roots in Vicenza, een stad in het noordoosten van Italië. Op het kerstfeest komen zowel Italiaanse gebruiken als familiespecifieke gewoontes aan bod.

Tekst, reportage, camera, geluid en montage: Caroline de Buzzaccarini, foto: © Caroline de Buzzaccarini