Lucas, Nele en Tine tijdens hun optreden van Jukebox 2000
07/01/2020

Ina Van den Broeck: ‘Als Tine Embrechts, Nele Bauwens en Lucas Van den Eynde komen optreden met hun programma Jukebox, zorgt dat voor een uitverkochte zaal’

Jammer genoeg is de jukebox bijna helemaal verdwenen uit onze cafés en horecazaken. Gelukkig brengen artiesten Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde en Nele Bauwens daar dit jaar verandering in met hun interactieve optreden Jukebox 2020.

We gaan even tijdreizen. 21Bis-reporter Zoë neemt je mee naar de 50’s. Daar stap je een retro café binnen. De vloer onder je voeten schakelt over van witte naar zwarte tegels en rondom je zie je alleen maar rode meubelen. En achteraan in de hoek, daar staat een jukebox. Je zit al heel de tijd met je favoriete liedje in je hoofd, je wil het zo graag horen en je neemt je muntstuk al klaar. Je huppelt naar het toestel en je selecteert je nummer en dansen maar!

Jammer genoeg is de jukebox bijna helemaal verdwenen uit onze cafés en horecazaken. Gelukkig brengen artiesten Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde en Nele Bauwens daar verandering in. In plaats van het apparaat terug te brengen naar de horecazaken, lanceren ze hem opnieuw in de culturele centra. En dat doen ze niet alleen maar samen met een 10-koppig orkest. Ze touren door heel Vlaanderen met een interactief concert. Steden zoals Mechelen, Antwerpen, Brugge en Hasselt staan nog op de planning. Maar ook de kleinere dorpen zoals Bornem, Asse en Puurs willen ze ook laten genieten van hun concept. Ina Van den Broeck is stafmedewerker in CC Ter Dilft in Bornem en ziet het trio graag komen op 20 februari.

 

We botsten op Jukebox

‘Via verschillende bureaus waaronder artiesten zitten, krijgen we brochures en aanbiedingen voor het volgende seizoen, dan krijgen we te zien wie er op circuit gaat en welke artiesten er optredens gaan doen. De programmator gaat soms op prospectie om voorstellingen zelf te gaan bekijken en daar wordt dan uiteindelijk een programma uit samen gesteld.’ Ina zegt dat ze op deze manier op Jukebox botste enkele jaren geleden.

‘Maar Jukebox is een speciaal geval’, vertelt Ina. ‘Het is niet de eerste keer dat ze komen optreden in Bornem. Ze lieten al drie keer onze zalen vollopen. Jukebox is een programma dat al 20 jaar loopt. Dit seizoen is het laatste seizoen dat ze gaan touren.’ 20 jaar geleden stapten de drie artiesten voor het eerst op het podium voor hun programma Jukebox 2000. Ondertussen is het al geleden van 2012 dat ze samen nog zongen. Daar willen ze dit jaar verandering in brengen aangezien het concept toen al zo succesvol was.

Het concept

Ina smaakt zo’n interactieve concerten. ‘Elke voorstelling is anders omdat het een interactief concept is en dat maakt het zo sterk. Mensen die komen kijken kunnen op voorhand op de site van Jukebox 2020 hun keuze maken uit 100 bekende Nederlandstalige nummers. Van Gorki tot The Clement Peerens Explosition, er is voor ieder wat wils. Het publiek kan dus zelf kiezen welke liedjes ze willen horen van het drietal,’ zegt Ina. ‘Het optreden is op maat gemaakt voor een breed publiek, de bezoekers zijn al altijd laaiend enthousiast geweest over hun concerten. Het brengt een kwaliteit mee in zijn genre.’

Volgens Ina is het belangrijk om evenwicht te brengen in de voorstellingen. ‘Er zijn voorstellingen waarbij je weet dat de zaal niet zal ontploffen van het volk, Als Jukebox komt, weet je dat het zorgt voor een uitverkochte zaal.’

‘Het is een leuk concept maar geen nieuw concept. Toen Jukebox net startte, merkte je ook dat het een groot succes was omdat het origineel was maar nu bestaan er al meerdere interactieve optredens. Om successen te boeken in de toekomst moeten daarom niet alle concerten opeens interactief worden. Ik geloof erin dat kwaliteit steeds zal bovendrijven en dat zal altijd toeschouwers lokken,’ Aldus Ina.

Meer informatie over de speeldata en een lijst van de 100 nummers die het publiek kan kiezen, vind je hier.

 

Tekst: Zoë Mees, foto: © Pol Deroo