08/01/2020

Jaaroverzicht – Reizen

In 2019 ging touroperator Thomas Cook failliet. Is dit het gevolg van een verandering in het reisgedrag? Het afgelopen jaar zagen we met de klimaatmarsen dat Vlamingen zich steeds milieubewuster opstellen, maar trekken ze deze lijn door wanneer ze op reis vertrekken of reizen ze liever zo goedkoop mogelijk?

Wij keken terug op het voorbije jaar en legden deze vragen voor aan Kaat De Ridder, researcher Innovative Tourism aan Thomas More en Joris Meermans, zaakvoerder van reisorganisatie Beyond Borders. Met Beyond Borders biedt hij duurzame en avontuurlijke reizen aan naar speciale bestemmingen zoals Pakistan, Tadzjikistan en Noord-Korea. Bestemmingen waar grote touroperators zich niet snel aan zullen wagen. Hebben reisorganisaties nog een meerwaarde in het digitale tijdperk en kunnen ze zich aanpassen aan de nieuwe uitdagingen van de toekomst?

Video en tekst: Franceska Van Malderen,  geluid: Ziggy Verhoeven