12/01/2020

Waarom Comic Sans meer dan een café is

GENT – Als je jezelf een geek kan noemen, dan is de Comic Sans misschien iets voor jou. Deze kroeg staat helemaal in thema van superhelden, videogames en films. Oprichter Jeroen Baert (30): ‘Ik heb eindelijk een ruimte gecreëerd voor game- en filmfanaten.’

Jeroen deed mee aan een wedstrijd voor jonge ondernemers om een winkel te winnen in zijn eigen gemeente: Mol. Halverwege in de wedstrijd besloot hij toch om zelf iets te starten in Gent. ‘Ik vond in Gent een perfect pand. De volgende stap was een bedrijfsplan en een financieel plan op te stellen en ermee naar de banken te stappen’ vertelt Jeroen. ‘Heel veel banken en vrienden die de mogelijkheid hadden om aan mij te lenen hebben me afgewezen. Ze zeiden dat dit een niche is en dat het mij nooit zou lukken. Als jonge ondernemer word je vaak niet serieus genomen waardoor het moeilijk was om Comic Sans uit de grond te stampen.’

 

Een nerdparadijs

De bar organiseert elke maand een thema-avond om verschillende mensen te lokken, waaronder een Pokémon Party om de uitgaven van de laatste games te vieren, een metalkaraoke-avond en wat nu op de agenda staat: de Harry Potter-quiz op 26 februari. ‘Zelf ben ik een gamer en persoonlijk vond ik dat er nooit een plek was waar ik terecht kon om met andere gamers te spelen buiten jaarlijkse event zoals FACTS. Het doet nu wel deugd om ze allemaal samen te zien komen om iets te drinken of gewoon om een potje te gamen. We hebben hier zoveel mogelijk soorten consoles (Playstation, Xbox en Nintendo consoles) gezet zodat niemand zicht buitengesloten voelt. Nu ik de zaak run, heb ik wel minder tijd om zelf te kassen, maar dat vind ik niet erg.’

 

Buiten die thema-avonden verkopen ze daar ook goodies en gadgets van superhelden zoals: Spiderman-, Hulk- of Star Wars-koppen, waarin Jeroen nu al de koffie serveert. Kortweg: in elke hoek van de bar zal je op een of andere manier een referentie terugvinden naar superhelden, films en games.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fanaticx de los súperheroes?? Pues que mejor que decorar tu baño con espejos de Batman para combatir el día sintiéndote todo un superhéroe!!

Een bericht gedeeld door Decora tu vida 🌸 (@decoratuvida__) op

Een opoffering?

Ondanks al het bloed, zweet en tranen die hij heeft gelaten om Comic Sans te maken wat het de dag van vandaag is, heeft Jeroen er geen seconde spijt van: ‘Ja, ik heb geen tijd meer om te gamen, maar ik ben zo voldaan door anderen zo vrolijk te zien. Ook al zou ik graag de laatste Marvel-films willen zien, dan ga ik toch in slaap vallen door de vermoeidheid van de zaak. Ik heb er ondertussen mee kunnen leven, want ik heb nu twee van mijn passies en dromen kunnen combineren en meer heb ik niet nodig!’

 

Tekst: Youcef Kerboua, foto: Youtube (Comic Sans promo)