12/01/2020

Waarom de comeback van The Jonas Brothers een groot succes was

Als je aan diehard fans zou vragen naar die ene dag in 2013 waarop The Jonas Brothers abrupt hun tour hadden gecancelled voor het was begonnen, zullen ze kunnen zeggen dat het een slechte dag was. Maar wat nog een slechtere dag was, was de dag dat het trio aankondigde dat ze er voorgoed mee zouden stoppen. Dus wanneer hun nieuwe nummer ‘Sucker’ uitkwam in maart 2019 en daarbij het nieuws dat de band terug samen kwam, was letterlijk en figuurlijk muziek in de oren.

Dat boybands terug samen komen is niets nieuw, maar de reünie van The Jonas Brothers was toch een verrassing. Nick, Joe en Kevin begonnen al met harten stelen in 2007 dankzij hun tv-programma op Disney Channel ‘JONAS’ dat later ook een sequel kreeg dat ‘JONAS L.A.’ heette. De serie draait om het artiestenleven en het normale (school)leven van de drie broers. Dat was zowat de start van hun carrière. In die periode, en ook later, brachten ze nog een aantal hits uit zoals ‘Year 3000’ en ‘SOS’. Maar in eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling om een boyband te vormen. Het originele plan was dat Nick Jonas een solo-artiest werd, maar doordat zijn album niet helemaal in de smaak viel bij de directeur van de platenmaatschappij ging dat niet door. Na de ontmoeting met zijn broers en nadat ze het nummer Please Be Mine lieten horen, besloot de platenmaatschappij de drie broers samen een platencontract te geven. En zo werden The Jonas Brothers geboren. Ze hebben een paar productieve en succesvolle jaren gehad. Maar in 2013 hebben ze net voor het begon hun tour gecancelled en niet veel later aangekondigd dat ze er mee gingen stoppen.

De broers zijn allemaal hun eigen weg opgegaan. Joe heeft singles uitgebracht met een nieuwe band genaamd DNCE waaronder Cake By The Ocean. Nick heeft twee soloalbums uitgebracht, ‘Nick Jonas’ en ‘Last Year Was Complicated’. Beiden albums waren een succes. En last but not least Kevin, hij heeft zich gericht op zijn vrouw en kinderen en veel tijd met hun gespendeerd. Hij is in de tussentijd wat van de radar gebleven.

In maart 2019 kondigden ze aan dat de band terug samen kwam en diezelfde maand brachten ze hun singel ‘Sucker’ uit, wat een enorm groot succes was. Niet veel later in juni brachten ze hun album ‘Happiness Begins’ en ook een documentaire ‘Chasing Happiness’. In augustus zijn ze ook meteen begonnen met hun Happiness Begins wereldtour. Ze hebben dus op korte tijd een hele grote comeback gemaakt en het was absoluut een succes. Zo goed als al hun shows waren volledig uitverkocht, awards gewonnen, in verschillende shows verschenen, interviews afgelegd, platinum behaald, nog een kerstlied uitgebracht, en veel meer. Dat het een succes ging zijn is geen verrassing. The Jonas Brothers waren al succesvol voordat ze een pauze namen, dus het is meer dan logisch dat de fans blijven. Het nostalgische deel speelt ook een voordelige rol want wie zou nu niet enthousiast zijn als zijn favoriete band van zijn jeugd terug samen komt.

The Jonas Brothers komen ook naar België maar de tickets zijn jammer genoeg volledig uitverkocht. Ze treden op in de Lotto Arena met de Happiness Begins Tour op op 8 februari.

Tekst: Sennah Van Camp, foto: YouTube (Sucker- Jonas Brothers)