19/03/2020

6 trends vers van de catwalk maar dan betaalbaar

Hoewel het maar blijft regenen in België wordt het toch stilaan tijd om onze lente- en zomerkleerkast aan te vullen. Van polka dots tot poloshirts tot speciale trenchcoats, genoeg inspiratie vanop de catwalk. Maar waar vind je de trends nu betaalbaar? Onze 21bis modejournalist Esther ging voor jou op zoek en vond alvast enkele pronkstukjes die niet mogen ontbreken in je zomergarderobe, en dit allemaal tussen de 29 en de 99 euro.

1. Polka dots

https://www.instagram.com/p/B29fys2CmiE/

Polka dots hebben altijd hun charme tijdens de hete zomermaanden, maar dit seizoen waren ze nog populairder op de catwalk dan anders. Als Balenciaga, Dries van Noten, Gucci en Marc Jacobs het allemaal eens zijn over deze trend, wie zijn wij dan om iets anders te beweren? Deze lange jurk van & Other Stories is alvast een eyecatcher. Het knoopdetail op de buik maakt het kleed eens iets helemaal anders en het is ook nog eens flatterend als je net een een terrasje gedaan hebt en dat stukje pizza teveel gegeten hebt.

 

Kleed: 99 euro

 

 

 

 

 

 

 

2. Kostuums

http://www.instagram.com/p/B2cDfXNHK-c/?utm_source=ig_web_copy_link

Kostuums zijn super chic en super in. Ze passen zowat in ieders stijl. Je hebt er in alle kleuren en stoffen, heel oversized of aansluitend, met een opvallende print of juist minimalistisch. En dat ze zo veelzijdig zijn, maakt ze nu net zo populair. Op elke catwalk zagen we wel ergens een kostuum verschijnen, onder andere bij Victoria Beckham, Rejina Pyo, Gucci en JW Anderson. Kostuums zijn lang niet meer ‘stijf en formeel’ zoals ze vroeger waren. Dit kostuum van Massimo Dutti bijvoorbeeld komt in een fluweelzachte en soepele stof, bijna even comfortabel als een joggingsbroek.

 

Blazer: €169,00 -> €99,95

Broek: €79,95 -> 59,95

Top: €29,95

 

 

 

 

3. Witte kleedjes

http://www.instagram.com/p/B27fTeTggbn/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Witte kleedjes roepen ‘lente’ en zo horen we het graag. Een wit zomerjurkje is zowel een basic als een onmisbare aanvulling van je lente garderobe. De nieuwere versies van de op catwalk zijn wijder en soms met textuur, zoals gezien bij Loewe en Valentino. Witte kleedjes zijn schattig en vrouwelijk en staan altijd goed met een sandaaltje of hakje, maar aarzel zeker ook niet om ze eens te combineren met een stoere combat boot voor een gewaagdere look. Deze variant van Zara is alvast een perfect voorbeeld, eentje dat ik non-stop ga dragen de komende maanden.

 

Kleed: €39,95

 

 

 

 

 

 

4. Poloshirts

http://www.instagram.com/p/B2jtSPRhW9H/?utm_source=ig_web_copy_link

Poloshirts zijn dé trend van het moment. Zowel de designermerken als Prada en Rejina Pyo, als de high street merken als &Other Stories, Zara en Mango zijn hier mee weg. Als er één trend is waarin je mee wilt gaan; dit is een blijvertje. In een T-shirtstofje of een dikke wollen variant, met knoopjes die je tot boven dicht kunt doen of een openvallend kraagje, de opties zijn eindeloos. Ik ging in de &Other Stories voor een volledig beige look, want beige, duh. Maak de look compleet met een lange zwarte mantel, zwarte sandaalhakjes en een minibag en you’re good to go.

 

Polo shirt: €39

Broek: €69

 

 

 

 

 

5. Zonsondergangskleuren

http://www.instagram.com/p/B2nI_8NnvCR/?utm_source=ig_web_copy_link

Zonsondergangskleuren overspoelden de catwalks in september. Vooral Bottega Veneta, Prada en Jacquemus sprongen eruit. Van feloranje naar zachtere kleuren tot een combinatie van oranje, rood en roze, alles kan. Je kunt je outfit aanvullen met één item of je kunt voor een volledige look in zonsondergangskleuren gaan zoals ik in de Cos-winkel gedaan heb. De zachte pompoenoranje kleur van dit kleed is to die for. Je kan net zoals ik een taille creëren met een dun riempje, of je kan het kleed gewoon los laten hangen. Ik heb de outfit afgewerkt met een paar fluo-oranje tintjes om de look wat pittiger te maken. Nu nog een sandaalhakje of slippers er onder, et voilá. Beach, here I come!

 

Kleed: €89

Tas: €79

Bucket hat: €35

 

 

 

6. Speciale trenchcoats

http://www.instagram.com/p/B2e7LhRhqNZ/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Een trenchcoat is altijd een onmisbaar deel van je garderobe, maar dit seizoen krijgt hij een update. Een deel van de jas in een ander stof, een brede opstaande kraag of oversized zakken, zolang het maar niet basic is. Deze trenchcoat van Zara wordt langs achter strak getrokken door een breed lint ter hoogte van de taille. Gewoon door dit detail wordt de look helemaal anders. Geen centjes meer over om een nieuwe jas te kopen? Geen probleem, je kan ook gewoon je oude trenchcoat uit de kast halen en er een brede riem over aandoen. Zo heb je geld bespaard en toch lijkt het alsof je weer iets nieuws aanhebt.

 

Trenchcoat: €79,95

 

Tekst en foto’s: © Esther Marneffe