10/03/2020

Maart in teken van veggiechallenge

Vegetarisme wordt steeds populairder, toch weten weinig mensen hoe ze een vegetarische levensstijl kunnen hanteren. Wanneer je de uitdaging aan gaat krijg je gratis recepten en handige tips opgestuurd via e-mail.

Al 249.121 mensen nemen deel. Je kan kiezen tussen een vleesvrije dag invoeren en 30 dagen lang helemaal vegetarisch eten. Aan de hand van wat je kiest ontvang je aangepaste weekmenu’s.  Vanavond staan er ‘apenburgers’ op het menu.

 

https://www.instagram.com/p/B9ZsaWfJe9-/?utm_source=ig_web_copy_link

EVA is de tweede grootste vegetarische organisatie in heel Europa. Ze organiseert workshops, veggiebeurzen en ‘donderdag veggiedag’. Hiermee wil ze mensen aanmoedigen om één dag per week vegetarisch te eten. Dat spaart op een jaar tijd ongeveer 20 dierenlevens. EVA hanteert een praktische aanpak, zo kunnen leerkrachten gratis lespakketten verkrijgen. Neem een kijkje op www.veggiechallenge.be.

Tekst: Amber Lacasse, foto: Liz West (CC BY 2.0)