10/03/2020

Krijgt K. Beerschot VA volgend seizoen een tweede spionkop?

ANTWERPEN – De ‘Beerschot Student Community’, zo heet het nieuwe concept dat op poten wordt gezet door vijf paarse harten. Met dat initiatief willen de Beerschotsupporters de studenten dichter bij de club brengen en omgekeerd. 

Mathias Daeseleire (24) mag dan zelf wel geen student meer zijn, toch werkt hij er hard voor om zijn nieuwe community vorm te geven. Het doel is eenvoudig: meer studenten naar ’t Kiel krijgen om nog meer sfeer te creëren. Mathias legt uit hoe het idee ontstond: ‘Toen ik zelf nog student was, had ik het simpele idee om T-shirts te gaan ontwerpen voor Beerschot. Toen wij dat aan het bestuur wilden voorleggen, kwamen we in contact met onder andere Günther Peeters, de commercieel directeur van de club en marketeer Anthony Hersleven. Zij vertelden ons dat Beerschot wat nauwer wou gaan samenwerken met studenten.’

Leerrijke doelen

Om meer jeugdig leven in het stadion te krijgen zijn er natuurlijk toffe ideeën nodig. Mathias staat daar niet alleen in. Anton Dedecker (22), Jef Slosse (23), Thibault Schoenmaeckers (24) en Timothy Deschuttere (22) zorgen mee voor het succes van dit project. Zo zijn er plannen om met een bus vol studenten naar een uitwedstrijd te rijden, een cantus te organiseren of interessante sprekers zoals coach Hernán Losada of ondervoorzitter Walter Damen uit te nodigen. ‘Dat hoeft zelfs niet voetbalgerelateerd te zijn. Sven Nys kan wat betreft sport ook een grote inspiratiebron vormen voor velen, ook al is hij geen voetballer’, aldus Thibault Schoenmaeckers.

Hoewel pintjes en plezier een groot deel uitmaken van de hele beleving, is dat niet het enige waar de ‘Beerschot Student Community’ voor wil staan. Ze hebben ook een educatief doel. Jef Slosse verduidelijkt: ‘We zouden misschien studenten willen laten studeren op den Beerschot. Netwerkevenementen of jobbeurzen organiseren behoort ook tot de mogelijkheden. Daar willen we partners van de Beerschot Business Club en de Young Business Club bij betrekken. Het is een netwerkgegeven, een échte community.’

Mooie vooruitzichten

Met een soft launch, een soort van eerste lancering, wilde het team kijken of het initiatief daadwerkelijk leeft onder de studenten. Als eerste actie kon je als student een gratis ticket bekomen. ‘Er was meer dan 160 man. Dat is natuurlijk heel fijn, want daaruit bleek dat het een groot succes was’, vertelt Timothy Deschuttere. Nu is het de bedoeling dat de vijf initiatiefnemers een aantal ideeën concreet gaan uitwerken in samenwerking met de club en het bestuur. Zo kan er volgend seizoen gestart worden met de full launch van de ‘Beerschot Student Community’.

‘Student zijn is noodzakelijk om deel te kunnen uitmaken van onze community, maar we willen wel benadrukken dat alle studenten welkom zijn’, besluit Anton Dedecker. ‘We hopen met een heleboel studenten een tweede mini-spionkopje te kunnen oprichten om nóg meer sfeer en amusement op ’t Kiel te creëren.’

Tekst: © Arnaud De Martelaere
Foto’s: ©Beerschot Student Community