12/03/2020

Maaike D’Aes (20): ‘We zijn nog te jong om te weten wat het leven is’

Wanneer je na de middelbare school een studierichting moet vinden kan dit een hele uitdaging zijn. Maaike (20) voelde zich nog niet klaar voor deze keuze en trok een jaar naar Denemarken waar ze in een Højskole verbleef.

Jongeren nemen in Denemarken uitgebreid de tijd om te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Na de middelbare school nemen ze één, twee of zelfs drie tussenjaren. Sommige trekken de wijde wereld in terwijl andere in een Højskole verblijven. In deze volksscholen woon je een semester lang op school en ga je samen met leeftijdsgenoten op zoek naar jouw talenten. Maar is het Deense schoolsysteem echt zo rooskleurig als het laat uitschijnen?

Luister hier naar het verhaal van Maaike:

Audio, tekst en foto: © Yoni Van den Dycke