20/03/2020

OHL-Beerschot: clash der studentensteden wordt op een latere datum gespeeld

In de eerste klasse B van het voetbal wordt de terugwedstrijd van de finalewedstrijden tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot uitgesteld naar een latere datum. De terugwedstrijd had normaal afgelopen zaterdag plaatsgevonden, maar door veiligheidsredenen in verband met het coronavirus, wordt deze nu uitgesteld naar een latere datum. Inzet van deze wedstrijd is het kampioenschap en het daarbij horende ticket voor de hoogste klasse. In de heenwedstrijd werd het 1-0 voor Beerschot na een doelpunt van Tarik Tissoudali.

Beerschot domineerde de eerste helft van de heenwedstrijd op het Kiel en werd daar na 22 minuten ook voor beloond. De Nederlandse linksbuiten Tissoudali verschalkte OHL-doelman Henkinet met een schot in de korte hoek. Na de rust nam Oud-Heverlee Leuven het commando over, maar ondanks grote kansen lukte het de Leuvenaars niet de gelijkmaker te maken.

Wanneer de terugwedstrijd in het King Power stadion aan Den Dreef wordt gespeeld, is nog niet duidelijk. De Leuvenaars hopen daarin toch nog het tij te keren en zich tot kampioen te kronen. Voor OHL is het al van 2016 geleden dat ze nog in de hoogste klasse actief waren, voor Beerschot is het zelfs al van 2013 geleden.

Tekst: Jens Jacobs, Foto: CC BY 2.0 Wikimedia Commons