27/03/2020

Sporten in coronatijden: begin alvast te trainen voor de (uitgestelde) 10 Miles van Antwerpen

Het loopseizoen is weer begonnen en dat levert normaal heel wat leuke evenementen op. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Op 26 april zou aanvankelijk de 10 Miles van Antwerpen plaatsvinden. Spijtig nieuws voor de deelnemers, want het grootste loopevenement van het land is uitgesteld naar de herfst. Weet je dus nog niet wat te doen tijdens deze lockdown light? Dan is de 10 Miles het ideale doel om nu al naar toe te werken.

De 10 Miles van Antwerpen is een jaarlijkse stratenloop van ongeveer 16 kilometer en gaat dwars door de stad. Met 40.000 inschrijvingen per editie, is de Antwerp 10 Miles de grootste loopwedstrijd van het land. Net als andere evenementen is ook de 10 Miles uitgesteld omwille van het coronavirus. Niet getreurd, de nieuwe datum valt ergens in de herfst en wordt later meegedeeld. Genoeg tijd om te trainen dus.

https://www.instagram.com/p/B99O5ARoWsv/

 

Werken naar een doel
Bjarne Asselberghs (21) nam al deel aan verschillende loopwedstrijden en was al volop aan het trainen voor de Antwerp 10 Miles. ‘De 10 Miles zal, ondanks de situatie, altijd een doel blijven’, zegt Bjarne. Het is belangrijk om in deze tijden veel te bewegen en buiten te komen. De Antwerp 10 Miles is dus de perfecte wedstrijd om de komende maanden al stilaan naartoe te werken. ‘De conditie onderhouden, is volgens mij voorlopig het beste op dit moment’, zegt Bjarne, ‘Ik hoop dat ze snel een nieuwe datum vinden en anders is het aftellen naar volgend jaar.’

Niet langer zin om stil te zitten? Kies een aangepast schema via deze link en ga morgen al van start. Wie liever ‘sport’ vanuit de zetel kan het parcours van de Antwerp 10 Miles verkennen dankzij een virtuele tour. Online deelnemen kan vanaf 24 april via deze link.

 

Tekst: Margot Pinceel, foto: CC by Studio Brussel