10/03/2020

Urban Trail 2020: Loop eens door het Vlinderpaleis in Antwerpen

Op zondag 15 maart, om 9 uur voor de early birds, vindt de achtste editie van de Urban Trail Antwerpen plaats. Je loopt dan langs en door nieuwe en historische gebouwen in Antwerpen met drie nieuwe locaties: de Handelsbeurs, het Vlinderpaleis en het Provinciehuis. 

Behalve de drie nieuwe locaties is ook de start- en finishlocatie vernieuwd. De exacte route krijg je de dag zelf mee. Er zijn maar 10.000 inschrijvingen beschikbaar, dus snel zijn is de boodschap. De inschrijving kost 25 euro per persoon, maar als je je ter plekke inschrijft, betaal je wel vijf euro extra. Ontbijt en eten onderweg is inbegrepen in de prijs. Bovendien kan je bij je inschrijving Plan nationaal België steunen, zij zetten zich in voor een sportproject voor meisjes in Senegal.

Urban Trail in heel België

De kandidaten kunnen kiezen tussen een parcours van zeven of twaalf kilometer. De Urban Trail wordt ook georganiseerd in Mechelen, Leuven, Hasselt, Brussel, Brugge, Gent en Bergen. Voor deze steden kan je de data terugvinden op de site van Urban Trail.

 

Update: Om de risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft de organisatie beslist de Urban Trail Antwerp van 15 maart uit te stellen naar een latere datum dit jaar. Wanneer het doorgaat, weet de organisatie nog niet. Dit wordt later nog gecommuniceerd. 

Tekst: Louka Van Aelst, foto: © Ernest Ojeh on unsplash