09/04/2020

5 tips om Pasen te vieren in quarantaine

Nu we allemaal in ons kot moeten blijven, zal Pasen er dit jaar helemaal anders uitzien. Dit wil niet zeggen dat het een saaie feestdag moet worden. Laat de klokken ook thuis luiden!

 

1. Houd virtueel contact met je familie

Wie normaal gezien Pasen viert met zijn familie kan dit nu virtueel doen. Thuisblijven wil niet zeggen dat je geen contact mag houden. Doe een videogesprek via Skype, WhatsApp of Facebook en geniet op deze manier van een gezellige dag samen met je familie.

 

2. Bestel een ontbijtmand bij een lokale handelaar

Pasen wordt vaak geassocieerd met brunchen. Door een ontbijtmand te bestellen, kan je genieten van een lekkere brunch en steun je tegelijkertijd je lokale handelaars. Bestel je paasmand en wie weet heeft de paashaas er wel wat paaseieren ingelegd.

 

3. Bak een lekkere paascake

Kook of bak je graag? Dan is Pasen de perfecte feestdag om een paascake te bakken. Kijk eens in je kookboek of ga online op zoek naar een leuk recept. Heb je de smaak te pakken? Bak dan een extra cake en stop deze in een doosje. Zet het doosje voor de deur van je familie en voeg er een leuke boodschap bij. Zo kan iedereen meegenieten van je bakkunsten.

 

4. Haal de paassfeer in huis

Kruip op zolder en haal je paasspullen boven. Versier je hele huis om in de sfeer te komen. Ben je creatief aangelegd? Maak dan een bloemstuk met bloemen uit je eigen omgeving. Heb je geen tuin of ben je niet zo creatief, niet getreurd. Je kan ook bloemen aan huis laten leveren door Bloomon of de lokale handelaar in jouw buurt.

 

5. Maak er een gezellige dag van met je gezin

Thuis zitten kan ook leuk zijn. De zoektocht naar paaseieren is een amusante bezigheid voor groot en klein. Verstop daarom eitjes in je tuin of binnenshuis. Bereid samen met je gezin een uitgebreide maaltijd, speel een gezelschapsspel of ga samen aan tafel zitten met een fles cava en haal herinneringen op. Zo kan je van Pasen toch een gezellige feestdag maken.

 

Tekst: Jolien Ceulemans, foto: © Pixabay