02/04/2020

‘Blijf in uw kot’: deze 5 apps helpen je vlot doorheen de lockdown

Het is al de zoveelste week van de corona-lockdown en het einde is nog niet in zicht. De overheid verplicht iedereen om binnen te blijven en dus ziet je dagelijks leven er helemaal anders uit. Weet je met jezelf geen blijf en geraak je niet vooruit? Installeer dan deze 5 apps op je smartphone en kom de dag op rolletjes door.

 

  1. Meer bewegen met Seven

Bewegen, bewegen, bewegen. Dat is nu de boodschap. De app Seven helpt je hierbij graag een handje. Met Seven stel je zelf een doel in (afvallen, fitter worden…) en krijg je dagelijks een workout van zeven minuten aangeboden. Ideaal om even een frisse neus te halen en je hartslag de hoogte in te krijgen. Combineer deze workout met een korte wandeling en je kan er weer even tegenaan in je ‘kot’.

 

 

  1. Geef je dag structuur met To Do

Het is verleidelijk om tijdens de lockdown dagen lang in je zetel te hangen en niks te doen. Maar natuurlijk liggen er een heleboel taken, online lessen en leerstof op jou te wachten. Maak dus van elke dag een productieve dag en installeer de app To Do. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat jou vandaag te doen staat. To-dolijst afgewerkt? Dan is het tijd voor ontspanning.

 

 

  1. Feesten met vrienden dankzij House Party

Sociaal contact is zeldzaam deze dagen en uiteraard mist iedereen zijn vrienden. Zin in een feestje tijdens de lockdown? Dat kan op een veilige (!) manier dankzij de app House Party. Voeg je vrienden toe, ga online en maak je eigen ‘kamer’. Speel samen leuke spelletjes zoals Heads Up!, Trivia en Quick Draw. Of e-peritieven met elkaar kan ook. Net een echte homeparty, maar dat met de nodige fysieke afstand.

 

 

  1. Passief leren met TED

Alle series op Netflix al bekeken? Is er niks interessants op TV? Download dan de app TED. Op TED vind je interessante TED-talks die ook nog eens educatief zijn. Ideaal om nog wat bij te leren vanuit je luie zetel.

 

 

  1. Blik terug op de dag met Reflectly

Het is belangrijk dat je in deze periode niet bedolven raakt onder onzekerheden, emoties en negatieve gevoelens. De app Reflectly zorgt ervoor dat je even kan stilstaan bij de dag. Hoe voelde jij je vandaag? Welke emoties heb je ervaren? Wat heb je gedaan? Wat zorgde voor stress of geluk? Een grafiek toont je evolutie en geeft inzichten over de voorbije weken en maanden. Zo verlies jezelf en je mentale gezondheid niet uit het oog in deze moeilijke periode.

 

 

Tekst: Margot Pinceel, foto’s: © Margot Pinceel en CC by Foundry