08/04/2020

Je liefdesleven onderhouden in coronatijden: 7 tips voor de perfecte virtuele date

Ja maar, wat nu met mijn lief of mijn ‘all-time crush’ waar ik eindelijk mee op date ging? Een vraag die voor velen heel wat onzekerheid bracht toen België enkele weken geleden in ‘lockdown-light’ ging. Maar maak je geen zorgen: met deze zeven datetips ben je na je quarantaine misschien wel een lief rijker.

1. ‘Selfmade diner’: met twee is leuker dan alleen

Een ‘diner date’ smaakt des te beter als je samen de handen uit de mouwen hebt gestoken in de keuken. Maar zelfs dat hoeft geen hindernis te zijn tijdens lockdown. Kom op voorhand overeen over jullie favoriete gerecht, haal de juiste ingrediënten in huis en positioneer je webcam in de keuken. Zo kunnen jullie een gezellige babbel slaan en toch stiekem van elkaars kookkunsten genieten. En daarna? Proeven maar!

2. Pictionary bij kaarslicht

Humor en plezier zijn twee belangrijke sleutelingrediënten voor een geslaagde date. Een eenvoudig maar plezant spel zoals pictionary kan wonderen verrichten. Iemand tekent iets en de andere moet het raden. Roepen, roepen, blijven roepen. Alles wat in je opkomt gooi je eruit. Intussen zijn alle mogelijke vormen en figuren al gepasseerd en weet je het nog altijd niet: soms frustrerend, maar vooral grappig en amusant. Steek een kaarsje aan, surf naar skribbl.io, deel de link met je date en haal je beste tekenkunsten boven.

3. Virtuele rondleiding met persoonlijke gids

#blijfinuwkot: dat is de belangrijkste boodschap die we deze weken dagelijks meekrijgen. Al kan wat frisse lucht tijdens een wandeling of fietstocht in de buurt geen kwaad. En laat dat het ideale moment zijn om je date kennis te laten maken met de stad of het dorp waar jij woont. Neem je webcam mee naar buiten, start het videogesprek en begin de virtuele stadstoer vlak voor je eigen deur. Zo kan je date vanuit zijn of haar luie zetel genieten van jouw omgeving, of exact hetzelfde terugdoen. Maar opgelet: 1,5 meter afstand blijft een must.

4. Duo yoga voor mentale en fysieke connectie

Ook in tijden van isolatie en lockdown is het belangrijk om te blijven bewegen. Virtuele duo yoga is ideaal om je bewust te worden van je lichaam, soepel te blijven tussen al dat stilzitten door en elkaar te motiveren als het wat moeilijker wordt. Het internet loopt over van yogasessies, wekelijkse livestreams of beeldmateriaal met interessante oefeningen. Zo publiceert Pop Up Yoga Concepts elke week handige video’s die je doorheen een yogasessie leiden. Kies er samen eentje uit, trek je sportkledij aan, zet je webcam op een strategische plaats en motiveer elkaar doorheen de sessie.

5. Ben ik een banaan?

Nee, je bent geen banaan, maar tijdens deze date misschien toch wel. Het spel ‘ben ik een banaan?’ is de perfecte oplossing als je tijdens een videogesprek even niet meer goed weet wat zeggen. Jullie mogen allebei beslissen welke identiteit je tegenspeler krijgt. Dat kan eender wie of wat zijn: kabouter Plop, een keukenhanddoek of zelfs een goudvis in een bokaal. Je tegenspeler mag niet weten wie hij of zij is. Aan de hand van ja-neevragen die jullie om de beurt stellen aan elkaar kom je stap voor stap te weten welke identiteit je tegenspeler voor jou in gedachte had. Diegene die het eerst raadt, wint. Plezier gegarandeerd!

6. Creatief daten met tekentutorials

Een creatieve of artistieke date kan heel wat nieuwe wegen openen. Je leert elkaar kennen op vlakken die je anders nooit had ontdekt. Het is daarbij ook nog eens bevorderend voor je innerlijke rust en geestelijke gezondheid. Disney heeft verschillende online tekentutorials gelanceerd van je favoriete Disneyfiguren. Als Disney je toch niet aanstaat, kan je met één klik op YouTube in de wondere wereld van de tekentutorials terechtkomen. Neem potlood en papier, overleg met je date wie of wat jullie willen tekenen en start de tutorial allebei op hetzelfde moment. Niets is zo leuk als achteraf elkaars werk bewonderen en stiekem lachen met de foutjes die je hebt gemaakt.

7. Netflix Party

De bioscoop houdt voorlopig nog even de deuren gesloten en ook gezellig onder een dekentje kruipen voor een goede Netflixfilm is uit de boze. Maar daar is gelukkig een oplossing voor. Met de Chrome extentie ‘Netflix Party’ kan je samen met je date, vanuit jullie eigen afzonderlijke zetel, Netflix kijken en tegelijk communiceren via de chatbox. Tegen elkaar aankruipen is dan misschien geen optie, maar samen lachen of huilen met elkaars favoriete Netflixfilm brengt jullie gegarandeerd dichter bij elkaar.

Excuses om je ultieme crush niet op date te vragen zijn er dus niet meer. Ga ervoor en geniet ervan.

Tekst: Hanne De Vleeschouwer, foto: © Hanne De Vleeschouwer