25/04/2020

Morgane Hutse (23): ‘Als mijn rolstoel stukgaat op vakantie is het alsof ze mijn benen afpakken’

Reizen met een fysieke of mentale beperking moet kunnen, vindt Morgane Hutse (23). Zij zit al negentien jaar in een elektrische rolstoel door een spierziekte die ze heeft sinds de geboorte. Ondanks haar beperking gaat Morgane dolgraag op reis: ‘Ik deel de passie voor reizen met mijn ouders en zij hebben mij er ook graag bij’, vertelt ze.

Behalve een passie voor reizen heeft Morgane ook een uitgesproken mening over ‘gehandicapt zijn’ en de dingen die daarbij komen kijken. ‘We hebben echt veel trucjes om mijn rolstoel zo goed mogelijk te beschermen op het vliegtuig.’

Floor Stalpaert (21) en Jens Vandendoorent (27) werken allebei in de zorg en ontdekten op die manier dat het reisaanbod voor mensen met een beperking niet groot is. Zij wilden allebei hun steentje bijdragen en startten twee jaar geleden de organisatie Grenzeloos Reizen op. ‘Ons doel is de mensen die meegaan een onvergetelijke tijd doen beleven’, zegt Floor.

Luister hier naar de hoopvolle reportage over beperkingen, maar vooral: veel mogelijkheden.

Reportage: Louize Tielemans, foto: © Morgane Hutse, muziek: Ibiza Dream by Chris Haugen on Audio Library