07/04/2020

Podcast – Corona en de VRT: ‘We hebben snel beslist om van thuis uit op de radio te presenteren’

De coronacrisis heeft een grote impact op zowat de hele maatschappij, ook de mediasector heeft grote aanpassingen moeten doorstaan. Bedrijven zoals VRT hebben er op korte tijd voor moeten zorgen dat het grootste deel van het personeel van thuis uit kan werken. 

In de podcast hieronder hoor je onder andere Bart De Raes (MNM) en Ayco Duyster (Radio 1) over de technische en praktische oplossingen in deze rare tijden. Ook Jonas Rymenants en Maarten Vandecastele van VRT Technologie en VRT NWS geven meer uitleg over hoe monteurs hun reportages kunnen maken vanuit hun zetel.

Tekst en audio: Timo Piredda, Foto: Marie Baeten (CC BY 2.0), Flickr – https://www.flickr.com/photos/155423788@N03/