09/04/2020

Podcast – Dichter Tom Dinneweth: ‘Mensen staan zeker wel open voor poëzie, maar ze gaan er nooit naar op zoek’

Brugse dichter Tom Dinneweth (26) deelt met ons zijn wijsheden en ervaringen over poëzie. Mensen zien poëzie vaak als iets ingewikkelds of elitairs, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Woorden kunnen namelijk veel troost bieden. En dat is precies de bedoeling met deze kleine podcastreeks Woorden die de wereld kunnen redden. Tom bracht het gedicht Wanneer de lente komt van de bekende Portugese dichter Fernando Pessoa. Zijn eigen gedichten kan je vinden op zijn Instagramaccount @tom_dinneweth en zijn Twitteraccount @Dinneweth. Hieronder kan je het gesprek met hem beluisteren.

Tekst, foto en podcast: © Romanie Dierckx
Muziek: Chad Crouch – Fir CC & KieLoBot – Boss CC