12/04/2020

Podcast – Internationale droom valt in het water door corona: ‘Van safari naar opgesloten in eigen kamer’

Stel je voor, je bent net vertrokken op de reis van je leven. Een buitenlands avontuur dat je al een jaar aan het plannen bent. Maar plots gooit de coronacrisis roet in het eten. Kom je best terug of blijf je daar?

Fran (20) was op uitwisseling in Zuid-Afrika maar moest door het coronavirus na 6 weken terugkeren naar België. Normaal gezien zou ze er tot 8 juni blijven. Dat verliep helaas wel wat anders. Het zijn vreemde tijden. Veel Belgen moeten zo snel mogelijk terugkeren naar hun thuisland. Maar wat als je net begonnen was aan je droomreis? Studenten zien hun buitenlands avontuur in het water vallen.

Beluister de podcast hier:

Podcast: Heleen Dehollogne, foto: © Fran Geys, muziek: Acoustic Breeze – Bensound.com