18/04/2020

Podcast: ‘Mijn mama is een held!’ Een dagboek van aan het coronafront

 

Goedele (51) werkt al 23 jaar op de dienst intensieve zorgen in Lier. Ze is veel gewoon, maar wat ze de voorbij maand heeft meegemaakt is van een totaal andere orde. De coronacrisis slorpt al haar energie op.

De verpleegkundigen op intensieve zorgen kunnen (voor hun eigen veiligheid) tijdens hun shift niets drinken en niet naar het toilet gaan. Er komen ook nog steeds patiënten bij en de meeste moeten er ook een tijdje blijven. Eerst was er de angst dat er niet genoeg bedden waren, daarna te weinig personeel. Het blijft maar duren.

Goedele schrijft elke week een soort dagboek over haar ervaringen op het werk. Ine (20), de dochter van Goedele, vergelijkt in deze podcast haar dagen met die van haar mama.

Tekst, foto en audio: ©Ine Holmstock, muziek: Sappheiros – Falling (ft. eSoreni)