09/04/2020

Podcast – Onderwijspedagoog Maarten Dupont: ‘Tijdens coronacrisis kunnen toekomstige studenten hogeschool Thomas More virtueel bezoeken’

In deze podcastaflevering Kiezen bespreken we hoe moeilijk het is om in tijden van corona een studierichting te kiezen. Kiezen wat je wil studeren in de hogeschool of de universiteit is misschien wel een van de moeilijkste dingen in je leven. Voor de toekomstige studenten is het dit jaar een pak moeilijker geworden doordat alle opendeurdagen zijn afgeschaft vanwege de coronacrisis.

Hoe pakken toekomstige studenten het aan? Wat doen de hogescholen en universiteiten om toch nog voldoende informatie te bieden. Ines De Gucht en Thibault Orlans zijn toekomstige studenten. Ines weet al lang wat ze wil studeren, Thibault daarentegen weet nog niet wat hij wil studeren. Maarten Dupont, onderwijspedagoog aan de Thomas More, geeft tips en tricks over het maken van een studiekeuze. Beluister het allemaal hieronder in de podcast.

 

Tekst: Keana Vanhoutteghem, foto © website Thomas More, muziek: First Call en Funk Game Loop, Kevin Macleod door Bensound