©Alex Vanhee
08/04/2020

Podcast – Portland: ‘Het is als band bijna onmogelijk om het financieel haalbaar te maken’

Hoe gaat de Belgische band Portland om met de maatregelen tegen het coronavirus? ‘Veel alternatieven zijn er niet, tenzij iemand met een masterbrain een inzamelactie opstart en daarmee alle artiesten steunt.’

Lege concertzalen, uitgestelde shows en een onzekere toekomst voor onze festivalzomer. De coronamaatregelen houden ook in de Belgische muziekwereld lelijk huis. Concerten bezoeken zit er voor muziekliefhebbers de eerste maanden nog niet in. Maar hoe moet het nu verder met artiesten die hun inkomsten verdienen door op te treden? Hoe spenderen ze hun ‘vrije tijd’, en hoe gaan ze om met de maatregelen? Onze 21bis-reporter Marlies vroeg het aan Sarah, frontvrouw van de Belgische band Portland, winnaar van De Nieuwe Lichting 2018 en veroveraars van een uitverkochte Ancienne Belgique.

Beluister het gesprek hieronder.

Portland op Spotify:

Benieuwd naar de volgende livestream van Portland? Hou de Instagram en Facebookpagina in de gaten.

Podcast: Marlies Schelfhout, foto: ©Alex Vanhee, muziek: Bensound – Piano Moment