23/04/2020

Satellieten Elon Musk worden zichtbaar

Donderdagavond kan je aan de hemel een reeks van 60 Starlink-satellieten waarnemen. Dat tweette weerman Frank Deboosere de wereld in.

Je hebt vanavond welgeteld vijf minuten tijd om de satellieten te kunnen zien. Tussen 21.55 uur en 21.59 uur zouden ze waarneembaar zijn. Aangezien de Starlink-satellieten ook pas gisteren gelanceerd zijn, bevinden ze zich allemaal nog heel dicht bij elkaar. Dat zou volgens de VRT-weerman best wel eens spectaculair kunnen worden.

Starlink is een project van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX en diens directeur Elon Musk, tevens de topman achter Tesla. Zij willen duizenden satellieten in een lage aardbaan plaatsen om snel internet te kunnen aanbieden. Ondanks dat SpaceX nu al het grootste satellietnetwerk ter wereld is en dat volgens plan ook zo hoopt te houden, focust het ruimtevaartbedrijf zich niet op steden. Het richt zich op het platteland, dat nog steeds te vaak een gebrek aan degelijk en snel internet heeft. Op termijn wil Musk vier procent van de internetmarkt bedienen.

 

Tekst: Arnaud De Martelaere
Foto: ©Pixabay