10/04/2020

Smaakrecensie – Welke paaseitjes zijn nu écht de lekkerste?

Over enkele dagen luiden de paasklokken weer. En bij Pasen horen chocolade eitjes. Maar welke moet je kiezen? De goedkoopste, de lekkerste of de speciaalste? En is er überhaupt een verschil in smaak?

 

  1. Milka melkchocolade: doorsnee zoet en simpel

De chocolade van Milka is ongetwijfeld globaal erkend en gekend. Tijdens de paastijd kun je er in de supermarkt niet naast grijpen. De chocolade van Milka heeft een eigen, uitgesproken smaak die terug te vinden is in heel het assortiment. En dat was ook bij deze paaseitjes niet anders: zoete, plakkerige melkchocolade. Vanbinnen zijn de eitjes niet helemaal gevuld en ze vallen al snel uit elkaar. Maar wie al fan was van het Milka assortiment, zal deze paaseitjes zeker kunnen smaken.

 

  1. Leonidas melkchocolade: haute cuisine van de paaseitjes

Leonidas staat bekend om kwaliteitsvolle en duurdere chocoladeproducten. En niet onterecht, want je proeft het verschil met de andere paaseitjes duidelijk. Bij deze paaseitjes ruik je de cacao al van bij het openen van het zilverpapier. Ook zijn ze vanbinnen voller en dus harder om op te bijten. De smaak is subtiel en niet overdreven zoet met een zurige nasmaak. Het enige nadeel is de hogere prijs.

 

  1. Boni melkchocolade: goede prijs-kwaliteitverhouding

Deze eitjes van het huismerk van Colruyt lijken sterk op die van Milka. Al is de textuur romiger en de smaak minder uitgesproken. Deze eitjes hebben een Nutella-achtige smaak met subtiele toetsen van hazelnoot. Als je niet zo’n fan bent van stevig zoet, dan is dit het ideale paaseitje. Ook qua prijs.

 

  1. M&M Limited Edition: uitzonderlijk lekker

Deze eitjes zijn van een ander kaliber. Ze worden maar één keer per jaar gemaakt en worden enkel verkocht rond Pasen. Ze hebben geen papiertje en zijn een stukje kleiner. De buitenkant is van harde glazuur en de binnenkant bevat lekker romige melkchocolade. Het is een goede combinatie tussen een klassiek paaseitje en een M&M. Het krokante ‘korstje’ maakt het aangenaam om te eten. Elke paashaas die fan is van de typische M&M chocolade, mag deze eitjes niet missen. En, niet vergeten: nu al meteen genoeg voorraad inslaan voor de rest van het jaar.

 

Voor ieder dus wat wils. Ben je meer een fan van het simpele paaseitje? Ga dan best voor een doorsnee merk als Boni of Milka. Als het dit jaar wat meer mag zijn ga dan voor de Leonidas paaseitjes. En wie liever voor exclusiviteit kiest, moet zeker de M&M paaseitjes in huis halen. Vrolijk Pasen!

 

Tekst: Margot Pinceel, foto’s: © Margot Pinceel en CC by Alexas_Fotos